Elon Musk: Inteligenţa artificială îi va depăşi pe oameni „în mai puţin de 5 ani“

  • Elon Musk susţine că inteligenţa artificială va depăşi capacitatea oamenilor „în mai puţin de cinci ani.“
  • Ameninţarea inteligenţei artificiale este mult mai aproape decât se estima anterior, avertizează miliardarul.
  • În 2016, Musk spunea că oamenii riscă să ajungă să fie trataţi ca animalele de companie de către inteligenţa artificială, cu excepţia cazului în care ar fi dezvoltată o tehnologie care poate conecta creierele la computere.
4922 afișări
Imaginea articolului Elon Musk: Inteligenţa artificială îi va depăşi pe oameni „în mai puţin de 5 ani“

profimedia

Elon Musk a avertizat că oamenii riscă să fie depăşiţi de inteligenţa artificială în următorii cinci ani. Predicţia a fost făcută după o revizuire semnificativă a estimărilor anterioare ale aşa-numitei singularităţi tehnologice, când inteligenţa artificială depăşeşte inteligenţa umană şi se dezvoltă într-un ritm accelerat de neînţeles, scrie The Independent.

Miliardarul a avertizat constant privind ameninţarea pe care o are inteligenţa artificială avansată în ultimii ani asupra existenţei umane, însă acum a spus clar într-un interviu pentru The New York Times că tendinţele actuale sugerează că inteligenţa artificială ar putea depăşi oamenii până în 2025.

În ciuda acestui fapt, el crede că problema nu este înţeleasă în mod corespunzător: „Evaluarea mea cu privire la motivul pentru care inteligenţa artificială este trecută cu vederea de oameni foarte deştepţi este faptul că oamenii foarte deştepţi nu cred că un computer poate fi vreodată atât de inteligent pe cât e de fapt. Şi acest lucru, care e dovada unei mândrii excesive, este, evident, fals“.

Ne îndreptăm spre situaţia în care inteligenţa artificială este mult mai «deşteaptă» decât oamenii şi cred că până ajungem acolo mai sunt mai puţin de cinci ani. Dar asta nu înseamnă că totul merge în iad în cinci ani. Înseamnă doar că lucrurile ajung instabile sau ciudate“, a mai explicat proprietarul Tesla.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici