Elon Musk surprinde din nou cu o premieră istorică

  • SpaceX a reuşit prima lansare polară din Florida după mai bine de 50 de ani
  • Racheta a fost dotată cu un dispozitiv de autodistrugere pentru cazul unei defecţiuni
  • Propulsorul Starship, care va duce oameni pe Marte, a intrat în producţie
5698 afișări
Imaginea articolului Elon Musk surprinde din nou cu o premieră istorică

Elon Musk surprinde din nou cu o premieră istorică

Deşi cea mai recentă lansare SpaceX trebuia să fie una dublă, din cauza vremii nefavorabile, Elon Musk a trebuit să se mulţumească cu una singură, cea care a dus pe orbită un satelit argentinian.

Dar nu a fost o lansare obişnuită. După mai bine de 50 de ani, a avut loc o lansare polară din Florida.

În mod normal, rachetele de la Cape Canaveral sunt lansate spre est, spre Atlantic, pentru ca, în cazul unei defecţiuni, să nu cadă peste o zonă locuită. Lansările polare, care duc pe orbită sateliţi care survolează polii Pământului, au loc pe direcţia nord-sud şi, de obicei, decolează de la baza Vandenberg din California. Numai că, din cauza incendiilor de vegetaţie din statul american, SpaceX a primit o derogare. Dar numai după instalarea la bord a unui sistem de siguranţă care să distrugă racheta în caz de abatere de la traiectorie.

Şi ca şi cum nu era de ajuns, SpaceX a anunţat intrarea în producţie a propulsorului Starship, care va duce oameni pe Lună şi pe Marte. Testarea propulsorului a avut loc luna trecută, când modulul a decolat şi a aterizat cu succes la baza SpaceX din Texas.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici