Google va închide serviciul de jocuri în cloud Stadia. Jucătorii vor primi banii înapoi

  • Google a anunţat că intenţionează să închidă serviciul său de jocuri în cloud Stadia şi să ramburseze jucătorii.
  • Stadia a fost promovat ca un "Netflix pentru jocuri" atunci când a fost lansat în noiembrie 2019, permiţând jucătorilor să transmită jocuri online fără a deţine o consolă.
  • Dar serviciul se va închide pe 18 ianuarie 2023 din cauza lipsei de "tracţiune" în rândul jucătorilor.
1162 afișări
Imaginea articolului Google va închide serviciul de jocuri în cloud Stadia. Jucătorii vor primi banii înapoi

Sursa foto: Twitter

Google a promis rambursări jucătorilor care au cumpărat controlerul său Stadia, precum şi orice jocuri sau conţinut suplimentar.
 
A declarat că estimează că aceste rambursări vor fi finalizate până la jumătatea lunii ianuarie.
 
Jocurile Stadia rulează pe serverele din centrele de date Google din întreaga lume, iar imaginile video sunt transmise în flux către un televizor sau un dispozitiv mobil, potrivit BBC.
 
Phil Harrison, vicepreşedinte şi director general al Stadia, a declarat într-o postare pe blog: „Cu câţiva ani în urmă, am lansat şi un serviciu de jocuri pentru consumatori, Stadia. Şi în timp ce abordarea Stadia de a difuza jocuri în streaming pentru consumatori a fost construită pe o bază tehnologică solidă, nu a avut atracţia pe care o aşteptam din partea utilizatorilor, aşa că am luat decizia dificilă de a începe să reducem serviciul nostru de streaming Stadia”.
 
Stadia a fost lansat cu mare tam-tam în 2019 şi a fost în mod clar o încercare a Google de a intra pe piaţa profitabilă a jocurilor. Stadia a mers mai departe de simpla difuzare a jocurilor în streaming şi chiar a venit cu propriul hardware personalizat.
 
Dar să te confrunţi cu giganţii jocurilor este greu, chiar şi atunci când eşti un gigant în sine. Ceea ce funcţionează pentru Xbox şi PlayStation este greu de reprodus atunci când clienţii lor au cheltuit deja bani pe console şi abonamente, iar firmele din spatele lor, Microsoft şi Sony, au încheiat contracte profitabile cu cei mai mari editori de jocuri din lume.
 
Poate că nu este o surpriză uriaşă faptul că Phil Harrison a declarat că Stadia nu a "câştigat tracţiunea" pe care Google o anticipase, limbaj de marketing pentru "nu sunt destui oameni pe scaune".
 
Decizia Google vine în contextul în care Netflix a anunţat o mişcare mai tradiţională pe piaţa jocurilor, înfiinţarea unui studio pentru crearea de jocuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici