Google va şterge înregistrările obţinute din colectarea datelor utilizatorilor „incognito”

  • Google a fost de acord să şteargă miliarde de înregistrări şi să se supună unor restricţii cu privire la puterea sa de a urmări utilizatorii.
  • Asta în urma unui acord legal stabilit la finalul unui proces colectiv din SUA.
  • Concret, Google va şterge înregistrările datelor utilizatorilor „incognito”.
465 afișări
Imaginea articolului Google va şterge înregistrările obţinute din colectarea datelor utilizatorilor „incognito”

Google va şterge înregistrările obţinute din colectarea datelor utilizatorilor „incognito”

Acordul îşi propune să rezolve un proces colectiv pornit în SUA în 2020, prin care gigantul tehnologic a fost acuzat că invadează confidenţialitatea oamenilor prin colectarea datelor utilizatorilor chiar şi atunci când navigau în „mod privat”, potrivit BBC.

Prin proces au fost cerute daune în valoare de 5 miliarde de dolari. Google a acceptat acordul, deşi a contestat acuzaţiile.

Acordul va fi trimis la tribunal pentru aprobare. În trecut Google a mai fost implicat în alte procese.

În 2022, compania a plătit aproape 400 de milioane de dolari pentru a soluţiona pretenţiile aduse de statele americane deoarece a urmărit locaţia utilizatorilor care au renunţat la serviciile de localizare pe dispozitivele lor.

De asemenea, în decembrie 2023, a acceptat un acord de 700 de milioane de dolari pentru a soluţiona un proces intentat de un grup de state americane care o acuzase că a anulat concurenţa în Magazinul Play pe dispozitivele Android.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici