"Houston, we have a problem" s-a mutat pe sol. Un cablu ce a cedat a provocat daune majore Observatorul Arecibo

  • Observatorul Arecibo din Puerto Rico a suferit noi daune majore şi nu este funcţional
  • Un cablu a cedat şi a distrus o parte din infrastructura observatorului
  • Arecibo este un telescop radio care urmăreşte asteroizi şi posibile semne de viaţă extraterestre
369 afișări
Imaginea articolului "Houston, we have a problem" s-a mutat pe sol. Un cablu ce a cedat a provocat daune majore Observatorul Arecibo

( B ) ŞTIRILE SITE - Orbi la pericolul din Spaţiu

Cel mai mare telescop radio din lume a suferit pentru a doua oară în câteva luni daune semnificative!

Observatorul Arecibo din Puerto Rico nu este funcţional. Asta după ce un cablu a cedat şi a provocat daune semnificative. Este a doua oară când se întâmpla asta în 2020. Iar noul incident este legat direct de cel din august, unul pe care directorul Observatorului nu şi-l putea explica.
 
Francisco Córdova - directorul observatorului arecibo: Cablul nu s-a rupt, în sensul că a cedat la mijloc. Dar într-un fel a ieşit din montură, ceea ce este şi mai ciudat. Încă încercăm să ajutăm ca echipa noastră de ingineri să înţeleagă şi să analizeze ce s-a întâmplat şi care a fost cauza.
 
Observatorul astronomic din Puerto Rico este cel mai mare din lume. Este folosit pentru identificarea din timp a asteroizilor care ar putea să lovească planeta. Mai mult, în 1974 a fost cel de pe care s-a transmis cea mai puternică transmisiune către Spaţiu. Iar în 2016 a detectat primele sunete radio din Spaţiu pe care cercetătorii le-au atribuit unor planete moarte. De asemenea, pe observatorul din Puerto Rico s-a filmat o luptă a lui James Bond în filmul Golden Eye.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici