HUAWEI inaugurează un nou laborator în Europa, dedicat cercetării în domeniul sănătăţii şi sportului

HUAWEI deschide astăzi porţile unui nou laborator, situat în Helsinki, Finlanda. Dotat cu echipamente de ultimă generaţie, laboratorul functionează ca o platformă de cercetare, dedicată preocupării HUAWEI pentru sănătate şi fitness.

93 afișări
Imaginea articolului HUAWEI inaugurează un nou laborator în Europa, dedicat cercetării în domeniul sănătăţii şi sportului

HUAWEI inaugurează un nou laborator în Europa, dedicat cercetării în domeniul sănătăţii şi sportului (P)

Cu o suprafaţă de aproape 1 000 de metri pătraţi, laboratorul este echipat cu o gamă diversă de facilităţi sportive de clasă mondială, pentru practicarea a peste 20 de sporturi. Acestea servesc drept platforme deschise de cercetare în condiţii de viaţă reală pentru algoritmii de sport şi fitness, în procesele detectării şi verificării de input şi pentru stabilirea de standarde de cercetare şi dezvoltare în industrie.

Cercetarea globală în sport şi sănătate dusă la următorul nivel

Recunoscând nevoia tot mai mare de pe piaţa de health şi fitness, HUAWEI îşi propune să cerceteze mai amănunţit algoritmii de monitorizare a stării de sănătate prin device-urile sale din gama wearable. Acest lucru a condus la înfiinţarea a trei laboratoare de sănătate la nivel mondial, începând cu anul 2016: Xi'an şi Songshan din China, iar cel mai recent în Helsinki, Finlanda.

Anul acesta, un sondaj european de sănătate realizat de HUAWEI în colaborare cu Ipsos, cu peste 8 000 de respondenţi din 8 ţări europene, a arătat că un procent covârşitor de 92% din respondenţi îşi doresc să îmbunătăţească cel puţin un aspect al stilului lor de viaţă din sfera sănătaţii şi că doar un procent de 50% dintre europeni sunt mulţumiţi de nivelul  lor de fitness.

HUAWEI continuă să investească în cercetare şi dezvoltare pentru deviceuri axate pe măsurarea nivelului de fitness şi a stării de sănătate, pentru a răspunde mai bine cererii în creştere din partea consumatorilor de pe tot globul.

Laboratorul din Finlanda beneficiază de o echipă de cercetare ştiinţifică multidisciplinară formată din 6 doctoranzi şi 20 de experţi din 5 domenii majore – fiziologie, AI, machine learning, testare software şi dezvoltare de software, proveniţi din 7 ţări UE. Acest lucru asigură că fiecare arie de cercetare în fitness şi sănătate atinge standarde avansate, solicitate la nivel global.

Facilităţi de testare care simulează sporturi de clasă mondială

Laboratorul pune la dispoziţie contexte şi scenarii sportive în 5 zone majore de testare, acoperind mai mult de 20 de sporturi şi urmărind peste 200 de indicatori fiziologici şi biomecanici. Principalele 5 zone includ o piscină în contracurent, un simulator de schi, o bandă de alergare multifuncţională, o bandă de alergare echipată cu instrumente de măsurare şi o sală de sport deschisă care include aparate pentru diverse antrenamente cardio. Performanţa este măsurată atât de echipamentele avansate, cât şi de utilizarea celor mai recente dispozitive wearable HUAWEI, cum ar fi HUAWEI WATCH GT 4.

HUAWEI a construit propriul bazin în contracurent, bazându-se pe standarde profesionale şi asigurându-se că înotătorii pot fi evaluaţi cu precizie în funcţie de performanţă. Piscina este dotată cu jeturi dinamice de apă, care pot produce un debit de curent controlabil de până la 350 m3/oră şi permite, totodată, modificarea temperaturii şi calităţii apei.

Cum schiatul rămâne unul dintre cele mai populare sporturi din Europa, laboratorul este dotat cu un simulator de schi cu viteză reglabilă, cu înclinaţie, trasee şi stâlpi interactivi. De asemenea, are în construcţia sa senzori ce detectează viteza utilizatorului, poziţia, înclinaţia, măsoară forţele şi înregistrează datele de performanţă.

Banda de alergare multifuncţională testează alergarea, ciclismul, cursele în scaune rulante etc., cu viteze reglabile până la 50 km/h. Banda de alergare poate importa chiar şi date GPX de pe dispozitivele GPS pentru a simula terenuri şi trasee din lumea reală, oferind participanţilor scenarii care le vor pune mai precis la încercare abilităţile de alergare sau ciclism. Camera le înregistrează apoi performanţa în mod ştiinţific, oferind feedback imediat, pentru a permite îmbunătăţirea tehnicii în timp real.

Integrarea HUAWEI WATCH GT 4: dispozitivul HUAWEI pentru monitorizarea avansată a sănătăţii

Laboratorul îşi va desfăşura cercetările zilnice folosind cel mai recent HUAWEI WATCH GT. Cu acest smartwatch, tehnologiile HUAWEI de monitorizare a stării de sănătate şi a nivelului de fitness vor fi utilizate pentru a măsura cu precizie datele fiziologice. De exemplu, modelul de antrenament ştiinţific TruSportsTM al ceasului inteligent este capabil să cuantifice capacitatea de alergare a utilizatorilor, să înregistreze şi să analizeze datele de antrenament, să ofere sugestii personalizate de antrenament şi planuri de antrenament şi să îi ajute pe utilizatori să menţină un program sportiv şi un stil de viaţă sănătos.

HUAWEI WATCH GT 4 va fi, de asemenea, utilizat pentru a evalua capacitatea cardiopulmonară (volumul maxim de O2), ceea ce va permite cercetătorilor să cuantifice mai precis performanţa sportivă şi chiar să puncteze mai exact rezistenţa în timpul practicării unui sport, pentru a îmbunătăţi siguranţa în timpul antrenamentelor.

În plus, cele mai noi aplicaţii ale ceasului, Stay Fit şi Activity Rings, pot oferi o evaluare a mişcării şi a performanţei în timpul sesiunilor de antrenament, oferind o înţelegere deplină a consumului de energie şi a sănătăţii inimii. Alimentat de cea mai recentă tehnologie HUAWEI TruSeenTM 5.5+, ceasul oferă o precizie ridicată în determinarea consumului de calorii şi a cerinţelor de aport caloric, în comparaţie cu algoritmii obişnuiţi utilizaţi pe piaţă.

Alături de Instituţiile Europene de Sănătate şi de Grupurile de Cercetare, incluzând studiul UE privind sănătatea cardiovasculară

Pentru a îmbunătăţi cu adevărat viaţa consumatorilor prin tehnologii care monitorizează nivelul de fitness şi starea de sănătate, HUAWEI a colaborat activ cu instituţii locale finlandeze şi experţi europeni din regiune.

iCARE4CVD face parte din programul IHI (Innovative Health Initiative), ce aduce împreună industria medicală şi tehnologică alături de Uniunea Europeană, fiind una dintre cele mai ambiţioase iniţiative de cercetare în domeniul inteligenţei artificiale şi al bolilor cardiovasculare. HUAWEI este, în prezent, singurul producător de dispozitive de tip wearable care a participat la iCARE4CVD. Compania va conduce grupul de lucru care va dezvolta metode de îmbunătăţire a motivaţiei pacienţilor. În plus, HUAWEI va aduce în program dispozitive inteligente care pot monitoriza funcţii precum activitatea fizică, calitatea somnului, funcţia cardiacă şi respiratorie, timp de 24 de ore pe zi. Proiectul ar putea oferi medicilor informaţii care vor schimba gestionarea bolilor cardiovasculare cronice, utilizând dispozitive de tip wearable HUAWEI, pentru a îmbunătăţi serviciile de screening a bolilor cardiovasculare.

HUAWEI este co-fondatorul Interlive, unul dintre cele mai riguroase standarde ştiinţifice de testare pentru dispozitive wearable, alături de 6 universităţi europene de top. Consorţiul se străduieşte să dezvolte recomandări pentru practici de top privind dispozitivele wearable, pentru a măsura valorile directe şi derivate. Parteneriatul a consolidat şi mai mult fiabilitatea tehnologiei wearable a HUAWEI şi va asigura valabilitatea ştiinţifică continuă a dispozitivelor portabile HUAWEI pe baza a patru standarde: ritmul cardiac, numărul de paşi, consumul caloric şi VO2 Max (aportul maxim de oxigen).

În prezent, HUAWEI intenţionează să continue colaborarea cu universităţile europene şi cu centrele de sănătate pentru persoanele cu dizabilităţi pentru a-şi duce mai departe cercetarea cu privire la nevoile utilizatorilor în scaune rulante. Această decizie marchează pasul celor de la HUAWEI către incluziune şi deschide calea spre un stil de viaţă mai activ pentru persoanele cu dizabilităţi. Prin înţelegerea nevoii de a gestiona nivelul de activitate sportivă şi fitness a utilizatorilor de scaune rulante şi indicarea mai multor soluţii, utilizatorii pot aştepta cu nerăbdare o tehnologie mai dinamică de monitorizare a sănătăţii şi a performanţei sportive în viitoarele dispozitive inteligente semnate HUAWEI.

Pentru a susţine interesul arătat de utilizatori pentru un stil de viaţă activ şi sănătos, HUAWEI WATCH GT 4 şi HUAWEI WATCH Ultimate Design sunt disponibile pe HUAWEI Store, beneficiind de oferte speciale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici