Indonezia şi SpaceX au lansat un satelit pentru a spori conectivitatea la internet în zonele îndepărtate ale arhipelagului

Indonezia şi SpaceX, compania de rachete a lui Elon Musk, au lansat luni, din Statele Unite, cel mai mare satelit de telecomunicaţii din ţară, în cadrul unui proiect în valoare de 540 de milioane de dolari, menit să conecteze la internet colţurile îndepărtate ale arhipelagului.

132 afișări
Imaginea articolului Indonezia şi SpaceX au lansat un satelit pentru a spori conectivitatea la internet în zonele îndepărtate ale arhipelagului

Sursa foto: Twitter

Aproximativ două treimi din populaţia indoneziană de 280 de milioane de locuitori folosesc deja internetul, dar conectivitatea este limitată în insulele îndepărtate şi subdezvoltate din estul ţării din Asia de Sud-Est.
 
"Tehnologia prin satelit va accelera accesul la internet în satele din zonele care nu pot fi acoperite de fibra optică în următorii 10 ani", a declarat Mahfud MD, ministru indonezian de rang înalt, într-o declaraţie înainte de lansare, relatează Reuters
 
Satelitul de 4,5 tone al Republicii Indonezia (SATRIA-1), de 4,5 tone, a fost construit de Thales Alenia Space şi a fost plasat pe orbită din Florida de racheta Falcon 9 a companiei SpaceX, care a revenit apoi pe un sit offshore printr-o aterizare de precizie.
 
Satelitul va ocupa un loc orbital deasupra regiunii Papua de est a Indoneziei. Acesta are o capacitate de transfer de 150 de gigabytes pe secundă şi va oferi acces la internet la 50.000 de puncte de servicii publice, a precizat guvernul indonezian.
 
Proiectul este un parteneriat public-privat între guvern şi furnizorul indonezian de servicii prin satelit PT Satelit Nusantara Tiga.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici