Instagram va testa funcţii noi pentru a combate şantajul sexual de pe platformă

  • Instagram va începe să testeze în câteva săptămâni noi instrumente pentru a combate o formă de şantaj care implică fotografii intime trimise online.
  • Printre instrumente se numără şi ,,protecţia împotriva nudităţii", care estompează imaginile nud în mesajele directe.
  • De asemenea, va fi testată şi o funcţie care le va permite persoanelor afectate de o astfel de situaţie să apeleze la centrul de asistenţă al reţelei de socializare.
141 afișări
Imaginea articolului Instagram va testa funcţii noi pentru a combate şantajul sexual de pe platformă

Instagram va testa funcţii noi pentru a combate şantajul sexual de pe platformă

Decizia vine după ce mai multe guverne din întreaga lume au avertizat asupra ameninţării din ce în ce mai mari a formelor de şantaj sexual asupra tinerilor în mediul online, scrie BBC.

În multe cazuri, adolescenţii din mediul online primesc fotografii care conţin elemente de nuditate din partea altor utilizatori, pentru ca ulterior să fie şantajate să procedeze la fel. Totodată, victimele ajung să fie ameninţate că fotografia va fi publicată dacă nu vor ceda la cererile şantajistului.

Instagram a anunţat că sistemul său de protecţie împotriva nudităţii foloseşte inteligenţa artificială, care rulează în întregime pe dispozitivul utilizatorului pentru a detecta imaginile nud din mesajele directe şi pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a alege dacă să le vizualizeze sau nu.

Atunci când sistemul detectează trimiterea de imagini nud, utilizatorul va fi direcţionat către sfaturi de siguranţă, inclusiv memento-uri care îi reamintesc că destinatarii pot face capturi de ecran sau transmite imagini fără ştirea expeditorului.

Noua funcţie s-ar activa automat în cazul utilizatorilor platformei care nu au împlinit vârsta de 18 ani şi că poate fi disponibilă, prin activare opţională, şi pentru adulţi.

Reprezentanţii Instagram au declarat, potrivit BBC, că vor implementa, de asemenea, şi măsuri care detectează semnele că un utilizator ar putea comite acţiuni de şantaj sexual şi îi va îngreuna interacţiunea cu celelalte persoane de pe platformă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici