iPhone-urile şi iPad-urile primesc astăzi actualizări importante. Noutăţile mult aşteptate

  • Apple lansează astăzi atât iOS 16.1, cât şi iPadOS 16, aducând adăugiri de la biblioteci foto partajate până la funcţionalităţi de fitness, dar şi o opţiune foarte mult aşteptat.
  • Atât iPhone-ul, cât şi iPad-ul primesc astăzi o mulţime de funcţii noi, graţie unei actualizări software.
4408 afișări
Imaginea articolului iPhone-urile şi iPad-urile primesc astăzi actualizări importante. Noutăţile mult aşteptate

iPhone-urile şi iPad-urile primesc astăzi actualizări importante. Noutăţile mult aşteptate

Apple lansează iOS 16.1, care se adaugă la funcţionalitatea sosită luna trecută odată cu gama iPhone 14, şi iPadOS 16, care vine înaintea lansării noilor tablete în această săptămână, potrivit SkyNews.
 
Iată care sunt principalele noutăţi la care vă puteţi aştepta atunci când descărcaţi actualizarea:
  • Biblioteci foto partajate
Această funcţie soseşte la timp pentru familiile care pleacă în vacanţa de jumătate de trimestru, permiţându-vă să configuraţi o bibliotecă foto partajată cu până la cinci persoane.
 
Aceasta se bazează pe ideea albumelor foto partajate existente, cu mai multe opţiuni pentru a permite tuturor să adauge, să editeze, să pună legende şi să şteargă imagini.
 
De asemenea, puteţi adăuga fotografii anterioare în noua bibliotecă, în loc să trebuiască să o luaţi de la zero, iar un comutator din aplicaţia aparatului foto vă va permite să trimiteţi o fotografie nouă direct în bibliotecă, dacă doriţi.
  • Încărcare cu energie curată
Un comutator care vă va încărca selectiv telefonul în funcţie de disponibilitatea energiei electrice cu emisii reduse de carbon.
 
Apple spune că ideea este ca timpul de încărcare să fie optimizat în funcţie de momentul în care reţeaua utilizează surse de energie mai puţin poluante, deşi iniţial va funcţiona doar dacă vă aflaţi în SUA.
 
Un lucru de reţinut este că această nouă funcţie va fi activată în mod implicit atunci când veţi primi actualizarea, dacă nu doriţi să faceţi compromisuri, este posibil să o dezactivaţi în setări.
  • Fitness fără ceas
Apple oferă un serviciu de abonament de 9.99 lire sterline pe lună numit Fitness+, care oferă rutine de antrenament şi meditaţie.
 
Până acum, aveaţi nevoie de un Apple Watch pentru a-l utiliza efectiv, dar acum tot ce e nevoie este un iPhone.
 
Deşi nu veţi primi acelaşi feedback în timp real fără dispozitivul portabil, cum ar fi caloriile arse şi ritmul cardiac, exerciţiile şi meditaţia alături de videoclipurile de pe telefon vor funcţiona foarte bine.
  • Activităţi în direct extinse
Veţi observa schimbări mari în ecranul de blocare al iPhone-ului atunci când iOS 16 a fost lansat luna trecută, printre adăugiri numărându-se activităţile live.
 
Acestea sunt widget-uri care au ca scop să ofere actualizări în timp real de la anumite aplicaţii pe ecranul de blocare, în loc să trimită o serie de notificări separate.
 
Actualizarea de astăzi face ca acestea să fie mai accesibile pentru aplicaţiile care nu sunt de la Apple, aşa că aşteaptă-te să vezi mai multe opţiuni, de la scoruri sportive în direct până la un widget care arată cât de aproape este şoferul Uber.
 
În ceea ce priveşte iPad, noile funcţii, cum ar fi bibliotecile foto partajate, sunt aceleaşi, dar există şi câteva lucruri personalizate:
  • Director de scenă
Aceasta aduce pe iPad un multitasking îmbunătăţit, făcând din el o experienţă asemănătoare cu cea a unui laptop. Aplicaţiile pot fi redimensionate, suprapuse şi mutate, la fel ca pe un desktop tradiţional.
 
Puteţi conecta iPad-ul la un ecran extern dacă aveţi unul dintre modelele Air sau Pro mai noi, la fel ca la un laptop.
  • Aplicaţia meteo
Pare incredibil, dar, în tot acest timp, iPad nu a avut niciodată o aplicaţie meteo încorporată, precum iPhone-ul.
 
Acest lucru se schimbă astăzi, aducând cam acelaşi design pe care îl are şi pe telefon.
  • Scrisul de mână îmbunătăţit
Dacă aveţi un Apple Pencil, aplicaţia Note va încerca acum să îmbunătăţească scrisul de mână.
 
În cazul în care activaţi această opţiune, aplicaţia va face ca cuvintele scrise să apară mai drepte şi mai îngrijite.

Noutăţi pentru iPhone

Actualizarea iPadOS 16 se bazează în cea mai mare parte pe iOS 16 şi, prin urmare, vine cu multe dintre noile caracteristici de care utilizatorii de iPhone se bucură începând de luna trecută.
 
Printre acestea se numără posibilitatea de a edita şi şterge texte în aplicaţia de mesaje, moduri de focalizare îmbunătăţite pentru filtrarea notificărilor de la anumite aplicaţii şi o aplicaţie podcast reproiectată.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici