VIDEO Ladă frigorifică colorată pe roţi. Uber testează livrarea de mâncare cu ajutorul roboţilor

Uber este cea mai recentă companie care încearcă să livreze mâncare la domiciliul oamenilor cu ajutorul roboţilor.

233 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ladă frigorifică colorată pe roţi. Uber testează livrarea de mâncare cu ajutorul roboţilor

Sursa foto: Twitter

Compania, care susţine de mult timp că automatizarea este cheia profitabilităţii sale viitoare, lansează luna aceasta două programe de testare pentru a livra Uber Eats în zona metropolitană Los Angeles, inclusiv roboţi cu patru roţi care se rostogolesc pe trotuare pentru curse scurte, precum şi maşini cu conducere autonomă pentru distanţe mai lungi.
 
Începând de luni, clienţii Uber Eats vor avea opţiunea de a le fi livrate mesele de către unul dintre roboţi, în locul unei livrări umane tradiţionale. Clienţii vor primi instrucţiuni în aplicaţia Uber despre cum să îşi recupereze mâncarea din interiorul robotului, potrivit CNN.
 
Robotul Serve seamănă cu o ladă frigorifică colorată pe roţi, cu un capac care se deschide pentru a dezvălui o livrare în interior. Robotul, care va funcţiona în West Hollywood, are faruri care seamănă cu nişte ochi, ceea ce îl face să pară desprins dintr-un desen animat.
 
Sedanurile Hyundai cu tehnologie de autoconducere de la compania Motional se vor ocupa de comenzile mai mari în Santa Monica, California. Parteneriatul a fost anunţat iniţial în decembrie.
 
Motional este una dintre echipele cu cea mai lungă vechime în domeniul condusului autonom. Când se numea anterior nuTonomy, a introdus un serviciu limitat de robotaxi în Singapore în 2016, iar compania a început să testeze curse autonome cu Lyft în Las Vegas în 2018. Motional este deţinută de Hyundai şi de furnizorul de tehnologie auto Aptiv. Aceasta intenţionează să lanseze un serviciu de robotaxi cu Lyft în Las Vegas anul viitor.
 
Comenzile livrate prin intermediul sedanului Hyundai vor fi depozitate într-un container termic pe bancheta din spate, de unde clientul le va recupera. Motional va avea un şofer de test uman la volan, ca măsură de siguranţă. Serve Robotics, care operează roboţii de trotuar ai Uber, se va baza pe un operator uman la distanţă pentru a supraveghea livrările.
 
Acesta este primul capitol al vehiculelor autonome care fac livrări la Uber", a spus Noah Zych, care conduce mobilitatea autonomă şi livrările în cadrul companiei. „Vedem potenţialul în viitor, dar trebuie să începem de unde suntem astăzi".
 
Livrarea de alimente a devenit esenţială pentru rezultatele Uber în ultimii ani. Veniturile sale din livrări, de 2,5 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului, au egalat veniturile din afacerea sa tradiţională de curse.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici