Legea europeană îi obligă pe giganţii din domeniul tehnologiei să facă schimbări. Care sunt companiile vizate

Europenii care îşi vor derula telefoanele şi computerele în această săptămână vor avea noi opţiuni pentru browserele şi motoarele de căutare implicite, pentru locul de unde pot descărca aplicaţii pentru iPhone şi pentru modul în care sunt utilizate datele lor personale online, scrie Associated Press.

447 afișări
Imaginea articolului Legea europeană îi obligă pe giganţii din domeniul tehnologiei să facă schimbări. Care sunt companiile vizate

Legea europeană îi obligă pe giganţii din domeniul tehnologiei să facă schimbări. Care sunt companiile vizate

Opţiunile fac parte din modificările impuse de Legea privind pieţele digitale, un set de reglementări ale Uniunii Europene, pe care şase companii de tehnologie clasificate drept "gatekeepers" - Amazon, Apple, Alphabet, Google, Meta, Microsoft şi ByteDance, proprietarul TikTok - vor trebui să înceapă să le respecte până miercuri la miezul nopţii.

Noile norme au obiective largi, dar vagi, de a face pieţele digitale ,,mai echitabile" şi ,,mai contestabile". Ele intră în vigoare în momentul în care eforturile din întreaga lume de a lua măsuri drastice împotriva industriei tehnologice se intensifică.

Care sunt companiile care trebuie să respecte noile norme

Potrivit Associated Press, 22 de servicii se vor afla sub incidenţa noilor reglementări. Serviciile Google, cum ar fi Maps, YouTube, browserul Chrome şi sistemul de operare Android, la care se adaugă Marketplace de la Amazon şi browserul Safari şi iOS de la Apple se află pe listă.

Facebook, Instagram şi WhatsApp de la Meta sunt incluse, precum şi Windows şi LinkedIn de la Microsoft.

Utilizatorii de Android pot alege ce motor de căutare să folosească în mod implicit, în timp ce utilizatorii de iPhone vor putea alege browserul pe care îl vor folosi.

De asemenea, Microsoft va înceta să mai forţeze oamenii să folosească browserul său Edge.

Noutatea adusă de Apple în descărcarea aplicaţiilor

Reprezentanţii Apple au anunţat că utilizatorii europeni de iPhone vor putea descărca aplicaţii în afara App Store, care este instalat pe dispozitivele sale mobile.

Apple a avertizat că aplicaţiile instalate din afara App Store vor veni cu riscuri suplimentare de securitate, relevă sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici