Noile căşti Apple de realitate augmentată vor testa marketingul la maximum. Preţ de 3.499 de dolari

Apple a prezentat luni o cască de realitate augmentată numită Vision Pro, în cadrul celui mai riscant pariu al său de la introducerea iPhone în urmă cu peste un deceniu, pătrunzând pe o piaţă dominată de Meta (META.O).

547 afișări
Imaginea articolului Noile căşti Apple de realitate augmentată vor testa marketingul la maximum. Preţ de 3.499 de dolari

În cadrul conferinţei sale anuale pentru dezvoltatori, Apple a prezentat, de asemenea, o serie de produse şi caracteristici noi, inclusiv un MacBook Air de 15 inchi, un cip puternic numit M2 Ultra, îmbunătăţiri ale software-ului său iOS, scrie Ziarul Financiar.

Vision Pro va începe de la 3.499 de dolari, de peste trei ori mai mult decât costul celei mai scumpe căşti din linia Meta de dispozitive de realitate mixtă şi virtuală.

Căştile vor testa o piaţă aglomerată de dispozitive care nu au reuşit încă să se impună în rândul consumatorilor şi o vor pune în competiţie directă cu Meta, proprietara Facebook, după ani de conflicte între cele două companii pe teme precum confidenţialitatea utilizatorilor şi controlul platformelor pentru dezvoltatori.

Apple a subliniat noutatea funcţiilor de realitate augmentată ale căştii, precum şi parteneriatele sportive şi de divertisment pe care le va oferi. Dispozitivul va folosi un nou cip numit R1 care va procesa informaţiile de la senzorii săi în mai puţin timp decât o clipită, a precizat Apple.

Însă anunţurile nu au reuşit să entuziasmeze Wall Street, care oferise acţiunile Apple la un nivel record înainte de lansare. Acţiunile au fost în mare parte stabile în tranzacţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici