O companie din China vrea să producă o maşină zburătoare cu ajutorul unei tehnologii europene

O companie din China va încerca să producă o maşină zburătoare cu ajutorul unei tehnologii europene. Compania a achiziţionat tehnologia folosită într-un zbor din 2021 din Slovacia. Cei implicaţi nu au prezentat detalii despre tranzacţie sau despre scopurile finale ale proiectului.

253 afișări
Imaginea articolului O companie din China vrea să producă o maşină zburătoare cu ajutorul unei tehnologii europene

Sursa foto: X

Tehnologia din spatele unei maşini zburătoare, dezvoltată işi testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, potrivit BBC.

Alimentată de un motor BMW cu combustibil normal, maşina AirCar a zburat timp de 35 de minute între două aeroporturi slovace în 2021, folosind piste pentru decolare şi aterizare. În timpul testului, a durat puţin peste două minute pentru a se transforma dintr-o maşină într-un avion.

Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, cu sediul central în Cangzhou, a achiziţionat drepturi exclusive de fabricare şi utilizare ale AirCar. Zona în care va fi fabricată maşina zburătoare nu a fost dezvăluită, dar s-a anunţat că firma a construit un aeroport şi şcoală de zbor.

Spre deosebire de alte prototipuri, AirCar nu decolează şi nu aterizează pe verticală şi are nevoie de o pistă. De aceea rămâne de văzut cum vor reuşi chinezii să depăşească obstacolele privind infrastructura, reglementarea şi acceptarea publică a tehnologiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici