O companie din Londra este aproape de a oferi o conexiune la internet oriunde pe Pământ

  • Operatorul de sateliţi OneWeb, cu sediul la Londra, se află în linie dreaptă după ce săptămâna aceasta a pus în funcţiune încă 40 de nave spaţiale.
  • Astfel, constelaţia de bandă largă pe orbită a companiei a ajuns la peste 580.
  • Cu încă o lansare în următoarele săptămâni, OneWeb va avea suficienţi sateliţi deasupra capului pentru a oferi o conexiune la internet oriunde pe Pământ.
2337 afișări
Imaginea articolului O companie din Londra este aproape de a oferi o conexiune la internet oriunde pe Pământ

O companie din Londra este aproape de a oferi o conexiune la internet oriunde pe Pământ

Este nevoie de o perioadă de timp pentru ca sateliţii nou lansaţi să se poziţioneze corect la 1.200 km deasupra Pământului, să fie testaţi şi să intre în funcţiune.
 
Loturile care au fost lansate anul trecut vor extinde acoperirea până la cele 48 de state americane inferioare şi la nordul Mediteranei până la sfârşitul lunii mai, iar până la 25 de grade nord până la sfârşitul verii.
 
Ultimele lansări vor oferi conectivitate în bandă largă utilizatorilor de la ecuator până la sfârşitul anului. Iar acest model pentru emisfera nordică se repetă pentru principalele zone terestre din emisfera sudică, incluzând chiar şi Antarctica, odată ce vor fi instalate staţiile terestre necesare pentru a finaliza legăturile de date, potrivit BBC.
 
OneWeb intenţionează să aibă aproximativ 40 de noduri funcţionale la sfârşitul anului 2023.
 
Compania îşi desfăşoară activitatea într-o clădire renovată a BBC, situată pe vechiul stadion unde s-au desfăşurat Jocurile Olimpice de vară din 1908.
 
Doar o singură altă organizaţie din lume - Starlink, concurentul lui Elon Musk pentru internet în bandă largă, zboară în prezent pe orbită mai multe nave spaţiale active.
 
Flota de sateliţi, care este împărţită în 12 avioane separate pe cer, trebuie gestionată 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Este o întreprindere software enormă.
 
„Pur şi simplu nu poţi verifica fiecare satelit la fiecare trecere. Aşa că ne bazăm foarte mult pe automatizare", a explicat Francesco Sacconi, directorul operaţiunilor cu sateliţi. „În general, sateliţii se comportă bine, dar dacă există o problemă, suntem alertaţi de sistem”
.
În mod similar, conexiunile de bandă largă care circulă prin intermediul sateliţilor sunt, de asemenea, monitorizate în mod constant.
 
Putem injecta pachete sintetice (de date) în reţea. Putem vedea lucruri cum ar fi pierderea de pachete, latenţa, jitterul, pachetele care sosesc în afara secvenţei - orice ar putea degrada performanţa serviciului", a declarat Matt Hall, care conduce operaţiunile de reţea ale OneWeb.
 
Spre deosebire de serviciul Starlink al lui Elon Musk, OneWeb nu vinde conexiuni în bandă largă direct utilizatorului individual. Clienţii săi, în principal, sunt companiile de telecomunicaţii care furnizează acest serviciu de internet. Acestea ar putea, de asemenea, să utilizeze conectivitatea pentru a completa sau extinde infrastructura din reţelele lor de telefonie mobilă.
 
Compania va face apel la industrie în cursul acestui an pentru a solicita propunerile acestora în vederea construirii următoarei generaţii de sateliţi. Aceştia vor fi mai mari (poate o jumătate de tonă fiecare, faţă de 150 kg în prezent) şi mai puternici. Dar este puţin probabil să fie achiziţionate în număr mare.
 
Anterior, s-a sugerat că OneWeb ar putea încerca să lanseze mii de sateliţi. În prezent, se consideră că constelaţia operaţională din cer ar putea ajunge la mai puţin de 1.000 de sateliţi.
 
Celălalt obiectiv major pentru 2023 este finalizarea unei fuziuni cu Eutelsat, operatorul de sateliţi cu sediul la Paris, cunoscut mai ales pentru distribuirea a mii de canale de televiziune în întreaga lume.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici