Robotul anti-COVID. Ideea a pornit de la tatăl unui copil chinez înscris la această grădiniţă

  • Robotul verifică sănătatea copiilor la intrarea în grădiniţă
  • Ideea a pornit de la tatăl unui copil chinez înscris la această grădiniţă
  • În China acest tip de robot este folosit de anul trecut
700 afișări
Imaginea articolului Robotul anti-COVID. Ideea a pornit de la tatăl unui copil chinez înscris la această grădiniţă

Grădiniţele s-au deschis vineri în Madrid, iar una dintre ele a venit cu o idee inedită ca măsură anti-COVID. La intrarea în grădiniţă, copiii sunt rugaţi să se uite în ochii roboţelului Bito şi să îşi poziţioneze mâinile pe burta acestuia.

Astfel Bito verifică dacă prichindeii au febră sau erupţii cutanate. Ideea a pornit de la tatăl unuia dintre copiii înscrişi la respectiva grădiniţă, care i-a povestit educatoarei că în China acest tip de robot este folosit încă din 2019.

”Acesta verifică sănătatea copiilor în fiecare zi. Are un senzor de căldură pentru a verifica temperatura, ochii şi gura, iar la nivelul stomacului, acolo unde copiii îşi aşază mâinile, robotul verifică dacă este ceva în neregulă, de exemplu ochi roşii sau dacă gâtul este iritat, ori eczeme la nivelul mâinilor”, spune una dintre educatoare.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici