Robotul humanoid Digit a căpătat cap şi mâini

Startup-ul Agility Robotics din Oregon a dezvăluit cea de-a patra versiune a robotului său umanoid Digit – iar acum caută să ajute botul să obţină un loc de muncă.

2054 afișări
Imaginea articolului Robotul humanoid Digit a căpătat cap şi mâini

Sursa foto: Twitter

Aşteptăm cu nerăbdare ca Digit să mărească forţele de muncă, să-şi asume sarcinile „plictisitoare, murdare şi periculoase” şi să le permită oamenilor să se concentreze pe o muncă mai creativă şi mai complexă”, a spus CEO -ul Damion Shelton. „Ne place să credem că Digit le permite oamenilor să fie mai umani.”

Agility a dezvăluit Digit în 2019 cu ideea că robotul biped ar îndeplini o serie de sarcini, livrând pachete, mutând tocurile prin depozite şi chiar având grijă de bătrâni în casele lor.

De atunci, Digit s-a interesat în piaţa muncii – Ford a cumpărat o pereche de roboţi pentru a-i testa ca soluţie de livrare pe ultimul kilometru – dar nu a revoluţionat-o exact aşa cum şi-a imaginat Agility.

Agility a dezvăluit acum o a patra versiune a Digit despre care Shelton spune că include actualizări care ar trebui să o facă şi mai benefică pentru angajatori.

Am observat un interes enorm pentru Digit din partea companiilor multinaţionale de logistică şi am lucrat îndeaproape cu acestea pentru a înţelege cum doresc să folosească Digit pentru a îmbunătăţi operaţiunile din depozit şi lanţul de aprovizionare”, a spus Shelton. „Am proiectat următoarea generaţie de Digit ţinând cont de acele cazuri de utilizare ale clienţilor.”

Cea mai evidentă diferenţă între noul robot Digit şi predecesorii săi este adăugarea unui cap cu ochi animaţi - scopul acestei actualizări este de a facilita munca oamenilor alături de robotul umanoid.

Ochii sunt cu adevărat utilI pentru a indica ce urmează să facă robotul şi care este focalizarea acestuia, aşa că le permite oamenilor să nu fie surprinşi de comportamentul robotului”, a declarat cofondatorul Jonathan Hurst pentru TechCrunch. „Este o indicaţie intuitivă a ceea ce robotul urmează să facă.”

Cea mai nouă versiune a robotului umanoid a căpătat şi mâini optimizate pentru a transporta containerele de plastic utilizate în mod obişnuit în depozite, scrie freethink.

Agility caută acum companii care doresc să implementeze Digit în depozitele şi operaţiunile lanţului de aprovizionare pentru a se alătura programului său de parteneriat.
 
Nu este clar cât va costa să se alăture programului, dar Agility spune că, pe lângă faptul că oferă Digit partenerilor, va lucra direct cu aceştia pentru a se asigura că roboţii sunt capabili să rezolve problemele la locul lor de muncă. De asemenea, va încorpora feedback-ul lor în versiunile viitoare ale robotului umanoid şi va oferi companiilor acces timpuriu la Digits de nouă generaţie.
 
Am învăţat atât de multe despre cum roboţii pot colabora cu forţa de muncă umană şi pot lucra în mod natural în mediile umane şi abia aşteptăm să vedem impactul pozitiv pe care noul Digit îl va avea în lume”, a spus Hurst.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici