Se împlinesc 16 ani de când a fost lansat Youtube

  • Pe 14 februarie se împlinesc 16 ani de la lansarea Youtube
  • Chad Hurley, Steve Chen şi Jawed Karim sunt cei care au lansat platforma de video
  • Karim a postat şi primul video de pe Yutube
213 afișări
Imaginea articolului Se împlinesc 16 ani de când a fost lansat Youtube

Se împlinesc 16 ani de când a fost lansat Youtube

Azi se împlinesc 16 ani de a fost lansat Youtube. Platforma online de video-sharing a fost fondată pe 14 februarie 2005, de către trei foşti angajaţi ai PayPal - Chad Hurley, Steve Chen şi Jawed Karim. Cel din urmă este şi autorul primului videoclip postat pe site. Imaginile au strâns până acum peste 150 de milioane de vizualizări.

„Acum suntem aici, în faţa elefanţilor. Lucrul interesant despre aceşti băieţi este că ei au nişte trompe foarte, foarte, foarte lungi şi asta e grozav”, spunea Karim în primul video postat pe Youtube.

La doar un an de la lansare, Youtube a fost cumpărat de Google pentru 1,65 de miliarde de dolari. De atunci, clipurile postate aici au fost vizualizate de miliarde de ori.

Unele video-uri postate de-a lungul timpului au ajuns să aibă un număr uriaş de vizualizări.

Cel mai urmărit clip postat vreodată este acum cântecul pentru copii Baby Shark, cu puţin peste 7,9 miliarde de vizualizări.

Pe locul secund se află melodia Despacito, a lui Luis Fonsi şi Daddy Yankee, care a fost vizionată de 7,2 miliarde de ori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici