Selfie-uri AI dezvăluie cum ar fi arătat fotografiile lui Iisus şi ale altor figuri istorice

Un bărbat a folosit inteligenţa artificială pentru a-şi imagina cum ar arăta portretele figurilor istorice celebre dacă ar putea face selfie-uri.

2091 afișări
Imaginea articolului Selfie-uri AI dezvăluie cum ar fi arătat fotografiile lui Iisus şi ale altor figuri istorice

Selfie-uri AI dezvăluie cum ar fi arătat fotografiile lui Iisus şi ale altor figuri istorice

Duncan Thomsen, în vârstă de 53 de ani, a recreat imagini din Bătălia de la Waterloo, curtea Cleopatrei şi Cina cea de Taină.

El a surprins în fotografii şi portretele lui Henric al VIII-lea, Regina Elisabeta I şi soldaţii de la Agincourt.

Duncan, un editor de film independent din Brighton, crede că este prima persoană care foloseşte inteligenţa artificială în acest scop - şi a spus că rezultatele sunt „hilare”, scrie The Sun

El a spus: „AI este o tehnologie de ultimă oră. Am petrecut o lună elaborând o formulă de sugestii, limbaj şi elemente fotografice pentru a oferi fotografiilor acest efect de „selfie”. Rezultatele sunt hilare şi toţi cei cărora le-am împărtăşit munca mea nu pot să creadă cât de reale arată cu adevărat imaginile. I-am făcut Cleopatra, regina Elisabeta I, Henric al VIII-lea, Iisus şi multe altele”.

Inteligenţa Artificială răspunde la solicitările şi comenzile stabilite de utilizator şi creează imagini prin referire la miliarde de imagini online.
 
Duncan foloseşte software-ul Midjourney, prin aplicaţia Discord, pentru a-şi realiza propriile selfie-uri istorice fotografice.
 
Poate fi un proces de programare lung, deoarece AI cere utilizatorilor să-i spună exact ce trebuie să facă şi necesită „descriere absolută”, a spus el.
 
Duncan crede că tehnica sa ar putea fi folosită pentru a preda istoria în şcoli.
 
El a spus: „Această tehnologie ar putea fi folosită în şcoli ca o nouă modalitate de a preda şi de a implica copiii cu istoria lumii - este ca şi cum ai călători în timp fără o maşină a timpului. Poţi cere AI să fie precisă din punct de vedere istoric şi apoi poate face referire la orice, oriunde, peste tot - asta este frumuseţea. Am avut un ochi pentru imagine prin munca mea de zi cu zi şi am fost norocos să am lucrat cu nişte oameni foarte grozavi. Mi-a permis să fac referinţe încrucişate la tot ce am lucrat şi să-mi explorez imaginaţia fără limite, iar acesta este rezultatul!”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici