Spot este câinele-robot de la Cernobâl. Misiunea sa este să contureze o hartă 3D a radiaţiilor de la reactorul 4

  • Câinele-robot Spot a ajuns la fosta centrală nucleară de la Cernobâl
  • Misiunea sa este să facă o hartă 3D a radiaţiilor de la reactorul 4
  • Oamenii vor fi feriţi de riscurile intrării într-o zonă foarte periculoasă
694 afișări
Imaginea articolului Spot este câinele-robot de la Cernobâl. Misiunea sa este să contureze o hartă 3D a radiaţiilor de la reactorul 4

Sursa foto: profimedia

Cernobâlul mai are mult până să devină o zonă sigură. Sunt încă locuri mult prea periculoase pentru om. Şi tocmai de aceea a fost adus un robot.

Spot, câinele robot de la Boston Dynamics, a venit să dea o mână de ajutor inginerilor ruşi. El va putea lucra acolo unde oamenii nu pot ajunge decât cu riscuri mari din cauza radiaţiilor. În misiunea sa, Spot va fi ajutat de drone şi alte mecanisme robotizate.

David îţi explică ce trebuie să facă Spot.

DAVID MEGSON-SMITH, Universitatea din Bristol: Am venit în zona de excluziune de la Cernobâl ca să ajutăm la cartografierea zonei, să obţinem distribuţia radiaţiilor cu platforma noastră robotizată şi să testăm platforma. Vom putea să demonstrăm personalului ce putem face şi cum putem să-i ajutăm. 

Peste 200 de tone de combustibil radioactiv au rămas în sarcofagul de beton turnat peste reactorul 4 al centralei. Deasupra sarcofagului se înalţă cea mai mare structură metalică mobilă din lume, care cântăreşte 36.000 de tone şi a costat 2,3 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici