Telefonul care înlocuieşte cartea de identitate

  • În Germania a fost aprobat un nou sistem de identificare cu ajutorul buletinelor electronice
  • Oamenii vor putea să aiba buletinul înregistrat pe telefonul mobil
  • Singura condiţie: smartphone-ul trebuie să fie un Samsung
4349 afișări
Imaginea articolului Telefonul care înlocuieşte cartea de identitate

Telefonul care înlocuieşte cartea de identitate

Populaţia Germaniei renunţă la actul de identitate. Cei de la Samsung au anunţat un parteneriat cu Guvernul Federal pentru dezvoltarea unui act de identitate virtual. Astfel, cetăţenii vor putea să aibă în permanenţă actul de identitate în buzunar.
 
Telefoanele companiei din Coreea de Sud au un cip de securitate care permite păstrarea documentelor pe telefon, separat de restul documentelor.

Astfel, acestea sunt în siguranţă chiar şi în cazul unui atac al unui hacker. Momentan, doar germanii care au un telefon Samsung din seria Galaxy S20 vor putea să folosească aplicaţia unde să aibă înregistrat actul de identitate virtual.
 
În Estonia, acest sistem este implementat de mai mulţi ani.

Oamenii care trăiesc în Estonia nu trebuie să aibă la ei un carnet de şofer fizic sau vreun card de sănătate. Toate informaţiile sunt conectate la codul personal unic. Ca rezultat, nu trebuie să te cari cu 20 de carduri diferite în portofel tot timpul. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici