TikTok anunţă schimbări pentru protejare adolescenţilor. Limite orare, restricţii la descărcare, controale mai stricte. Lista completă

  • Aplicaţia chineză de partajare video TikTok a anunţat joi controale mai stricte de confidenţialitate pentru adolescenţi.
  • Măsurile sunt un răspuns la criticile primite de aplicaţiei că nu a reuşit să protejeze copiii de publicitatea ascunsă şi de conţinutul neadecvat.
467 afișări
Imaginea articolului TikTok anunţă schimbări pentru protejare adolescenţilor. Limite orare, restricţii la descărcare, controale mai stricte. Lista completă

TikTok anunţă schimbări pentru protejare adolescenţilor. Limite orare, risctricţii la descărcare, controale mai stricte. Lista completă

TikTok a crescut rapid în întreaga lume, în special în rândul adolescenţilor. Cu toate acestea, o serie de incidente au provocat îngrijorări cu privire la politicile sale de confidenţialitate şi siguranţă.

TikTok a declarat că modificările, destinate utilizatorilor cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, vor fi lansate la nivel global în următoarele luni.

O primă măsură ce va fi implementată este o fereastră pop-up care le cere adolescenţilor cu vârsta de sub 16 ani să aleagă cine le poate vizualiza videoclipurile înainte de a le putea posta.

„Procesul de realizare a unui TikTok este distractiv şi creativ - alegerea muzicii, alegerea efectelor şi obţinerea corectă a tranziţiilor - dar este la fel de important să alegeţi cu cine va fi împărtăşit acel videoclip”, se precizează într-o postare a companiei.

De asemenea, conţinutul realizat de copiii cu vârsta sub 16 ani nu va putea fi descărcat, iar setările de mesagerie directă pentru conturile de 16 şi 17 ani vor fi setate automat la opţiunea „nimeni”. Utilizatorii având opţiunea să schimbe acestă setare.

O altă măsură va fi limitarea notificărilor de tip push. TikTok a spus că va reduce perioada de timp în care sub 18 ani pot primi acest tip de notificări. Cei cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani nu vor mai primi notificări de tip push după ora 21:00 în timp ce cei cu vârsta de 16 şi 17 ani, de la ora 22:00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici