UE: platforma X a lui Elon Musk a devenit cuib de propagandă rusească

Noile reguli de pe platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk „au contribuit la răspândirea propagandei ruseşti", susţin reprezentanţii UE, potrivit Sky News.

750 afișări
Imaginea articolului UE: platforma X a lui Elon Musk a devenit cuib de propagandă rusească

Mediafax Foto

Noile reguli nu au reuşit să combată propaganda rusească, este concluzia unui studiu realizat de Comisia Europeană.

În raportul său, organismul Uniunii Europene a susţinut că, în ciuda angajamentelor companiilor de social media de a lua măsuri împotriva propagandei ruseşti, răspândirea dezinformării pe aceste platforme a prosperat.

Iar pe X dezinformarea rusă a crescut, au precizat specialiştii UE.

„Pe parcursul anului 2022, audienţa şi raza de acţiune a conturilor de social media aliniate la Kremlin au crescut substanţial în toată Europa. O analiză preliminară sugerează că amploarea şi influenţa conturilor susţinute de Kremlin au crescut şi mai mult în prima jumătate a anului 2023, determinată în special de desfiinţarea standardelor de siguranţă ale Twitter", scrie în raportul UE.

La 25 august, UE a publicat Legea privind serviciile digitale (DSA) care conţine noile norme digitale pentru platformele de socializare.

DSA este conceput pentru a menţine utilizatorii în siguranţă şi pentru a opri răspândirea conţinutului dăunător. Platformele care intră sub incidenţa noilor norme includ Facebook, TikTok, YouTube, Instagram, LinkedIn, Snapchat şi X.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici