Un bărbat a reuşit să trimită 17 milioane de SMS-uri frauduloase

Poliţia australiană a acuzat miercuri un bărbat care locuieşte în suburbiile oraşului Sydney de trimiterea a 17 milioane de SMS-uri frauduloase, câte unul pentru aproape fiecare adult din ţară.

941 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a reuşit să trimită 17 milioane de SMS-uri frauduloase

Un bărbat a reuşit să trimită 17 milioane de SMS-uri frauduloase

Poliţia din New South Wales a declarat că bărbatul, în vârstă de 39 de ani, al cărui nume nu a fost menţionat, este unicul responsabil pentru mesajele înşelătoare care au afectat utilizatorii de telefoane mobile din întreaga ţară, notează AFP.

Textele includeau link-uri false care pretindeau că provin de la Australia Post sau de la operatorii de drumuri cu taxă şi se presupune că au fost trimise folosind „SIM box-uri" care pot expedia zeci de mii de mesaje pe zi.

Bărbatul a fost acuzat de utilizarea de echipamente de reţea pentru a „comite o infracţiune gravă" şi a fost eliberat pe cauţiune.

„SMS phishing este una dintre cele mai comune tactici folosite de escroci pentru a obţine informaţii bancare şi alte informaţii personale de la o victimă", a declarat Jason Smith, comandantul Brigăzii de combatere a criminalităţii informatice a poliţiei.

"SIM box-urile pot conţine peste 250 de cartele SIM active şi, de obicei, trimit până la 150.000 de mesaje pe zi, care conţin momeli de phishing pentru diverse escrocherii".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici