Un inginer de doar 22 de ani a creat aplicaţia pe telefon care scanează ADN-ul

  • Aspyn Palatnick are 22 de ani şi este inginer software la Facebook
  • Palatnick a creat iGenomics, o aplicaţie pe telefon care scanează ADN-ul
  • Aplicaţia poate analiza secvenţe ale genomului unui virus sau microb rapid
1837 afișări
Imaginea articolului Un inginer de doar 22 de ani a creat aplicaţia pe telefon care scanează ADN-ul

Aspyn Palatnick are doar 22 de ani, însă e pus pe fapte mari. El a creat prima aplicaţie capabilă să analizeze genomii scrişi în ADN. Cercetătorii şi-au dat seama încă din 1977 cum să "citească" o secvenţă ADN, însă până acum era necesar un computer puternic. Palatnick a mutat totul pe device-ul de buzunar.

Aspyn Palatnick, inginer software: iGenomics permite oricui să studieze ADN-ul pe iPhone sau iPad, de oriunde din lume. Este construită pentru a le permite cercetătorilor şi oamenilor de ştiinţă să exploreze linii şi mutaţii într-un mod portabil şi intuitiv.

În doar câteva secunde, telefonul poate să analizeze secvenţele ADN. Există, momentan, şi o limită pentru dimensiunea genomului. Aplicaţia poate analiza un virus sau un microb, însă genomul uman este, cel puţin pentru moment, prea mare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici