Un satelit care va studia cea mai mare parte a apei de pe Pământ a fost lansat cu succes

Prima misiune spaţială care va studia aproape toată apa de pe suprafaţa Pământului a fost lansată vineri din California.

185 afișări
Imaginea articolului Un satelit care va studia cea mai mare parte a apei de pe Pământ a fost lansat cu succes

Sursa foto: NASA

Misiunea internaţională Surface Water and Ocean Topography, cunoscută sub numele de SWOT, a decolat la bordul unei rachete SpaceX Falcon 9 de la Baza Forţelor Spaţiale Vandenberg din California, vineri, la ora 6:46 a.m. ET. Prima componentă a rachetei a aterizat cu succes pe Pământ la ora 6:54 a.m. ET.

Misiunea, un efort comun al NASA şi al agenţiei spaţiale franceze Centre National d'Études Spatiales, va cerceta apa pe mai mult de 90% din suprafaţa lumii. Cele două agenţii colaborează de zeci de ani pentru a monitoriza oceanele Pământului, iar SWOT este următorul pas în parteneriatul lor.

Informaţiile obţinute în urma măsurătorilor efectuate de SWOT vor arăta modul în care oceanele influenţează schimbările climatice, precum şi impactul încălzirii globale asupra lacurilor, râurilor şi rezervoarelor. De asemenea, datele obţinute de satelit pot ajuta comunităţile să se pregătească mai bine pentru inundaţii şi alte dezastre legate de apă, care sunt în creştere din cauza crizei climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici