Video Capacitate de testare mare, teste puţine. Câte analize COVID-19 se fac în Oltenia

  • Numărul testelor pentru COVID care se fac în Oltenia a scăzut, după ce Spitalul de Boli infecţioase Craiova a rămas fără kituri automate de testare
  • Medicii au comandat teste automate din SUA
  • Până acum, la spitalele din Craiova au fost efectuate peste 3.500 de teste
670 afișări

Spitalul de Boli Infecţioase nu mai are teste automate, iar capacitatea de testare scăzut.

„În acest moment, capacitatea de testare este de 96 de teste pe care le vom lucra azi şi le avem în lucru. Comanda pe care o avem la firma de la care am cumpărat testele nu s-a putut onora conform graficului de livrare”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase Craiova, Adina Turcu.

Din cauza condiţiilor de urgenţă, probele se lucrează doar manual, iar din această cauză, durata până la aflarea rezultatelor este mai mare.

În Oltenia, teste se fac acum doar la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, la SJU Craiova şi la SJU Drobeta Turnu Severin. Pană acum, la cele trei spitale au fost lucrate aproximativ 4 mii de probe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici