Video Medic român în Moldova: Trebuie să ne călcăm pe suflet şi să nu ne luăm copilul în braţe

  • Alin Suciu este medic de urgenţă la Spitalul din Oradea
  • În aceste zile, el este în Republica Moldova pentru a sprijini în lupta împotriva COVID-19
  • Alin a fost şi în Italia, acolo unde a făcut parte din echipa de medici români care a lucrat timp de 2 săptămâni în Lombardia
1020 afișări

Ţi-l prezint pe Alin Suciu. În mod normal, el este medic la Spitalul de Urgenţă din Oradea. Zilele acestea, însă, a ales să meargă în Republica Moldova, pentru a-şi ajuta colegii de peste Prut. Te întrebi ce l-a făcut să rişte?

”M-am gândit la normalitatea ajutorului, la normalitatea solidarităţii. La faptul că este normal ca un medic să trateze şi este normal ca un medic să trateze oriunde este nevoie”, a declarat Alin Suciu, medic SMURD.

Alin are doi copii acasă care îl aşteaptă. El nu i-a mai vazut de aproape 1 lună, de când a plecat pentru prima dată în Italia, pentru a da o mână de ajutor medicilor din peninsulă.

”Riscul infecţios este unul crescut aşa că va trebui să ne călcăm pe suflet şi să acţionăm într-un mod raţional. În momentul în care îţi vezi copilul să te înfrânezi la fel cum şi copilului e foarte greu să se înfrâneze şi tentinţa e să iei copilul în brate şi să te joci cu el, lucru pe care, din pacate, personalul medical nu poate să îl facă”, a mai precizat Alin Suciu.

Alin face parte din echipa de 42 de medici care au mers voluntar în Republica Moldova pentru a sprijini lupta împotriva COVID-19. De asemenea, România sprijină şi cu echipamente medicale ţara vecină. Peste 20 de camioane cu echipamente medicale şi medicamente ajung astăzi în Moldova.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici