Alegeri prezidenţiale 2019. Lia Olguţa Vasilescu va conduce campania electorală a Vioricăi Dăncilă

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunţat că Lia Olguţa Vasilescu va conduce campania electorală pentru alegeri. Acesta a precizat că sondajele interne ale partidului arată că va intra în turul al doilea al prezidenţialelor.

2388 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale 2019. Lia Olguţa Vasilescu va conduce campania electorală a Vioricăi Dăncilă

Alegeri prezidenţiale | Viorica Dăncilă a anunţat că Lia Olguţa Vasilescu va conduce campania electorală

„Că intrăm în turul doi. Olguţa Vasilescu va fi şeful campaniei mele electorale, deci va conduce campania. Chiar acum am vorbit cu Paul Stănescu, cu jumătate de oră înainte, tot probleme legate de campanie. Nu mi-este teamă, nu mi-este teamă absolut deloc pentru că indiferent dacă doi, trei lideri ar vrea să facă acest lucru, trebuie să aibă susţinerea de la toate judeţele, dar eu nu îi bănuiesc pe colegii mei de asemenea lucru”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni seara la România Tv, întrebată ce indică sondajele realizate de PSD.

„Eu cred că toţi vor fi implicaţi acum în campania electorală şi sunt convinsă că atât Paul Stănescu, cât şi Claudiu Manda, vor avea rezultate foarte bune, se vor clasa printre primele judeţe”, a completat preşedintele PSD.

Întrebată ce scor îşi asumă PSD în primul tur al alegerilor, din 10 noiembrie, Viorica Dăncilă a răspuns că unul care să permită intrarea în al doilea tur şi apoi câştigarea alegerilor.

„Un scor care să ne permită intrarea în turul doi şi să câştigăm alegerile prezidenţiale. Vom intra în turul doi. Eu am încredere în fiecare primar din această ţară şi spun un lucru, care poate pe unii o să-i mire, nu numai în primarii PSD, am încredere şi în alţi primari, pentru că sunt conştienţi cu toţii, din afirmaţiile membrilor PNL, că vor tăia acele proiecte locale şi ştiu şi ei că au venit în faţa comunităţii cu propriilor lor proiecte, aşa cum noi am venit cu un program de guvernare. Dacă aceste proiecte sunt întrerupte cred că va afecta nu numai primarii PSD, ci şi din alte formaţiuni politice”, a conchis Dăncilă.

Luni după-amiază, social-democraţii s-au reunit într-un Comitet, la sediul din Kiseleff. Alfred Simonis a fost numit preşedinte interimar al organizaţiei de Tineret a PSD, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Discuţiile au vizat şi strategia, pregătirile în campania electorală.

În CEx al PSD de vinerea trecută au fost aleşi coordonatori ai campaniei electorale pentru prezidenţiale Olguţa Vasilescu, Gabriela Firea, Niculae Bădălău şi Dumitru Buzatu. Anterior, secretarul general al PSD Mihai Fifor era şeful campaniei electorale.

Unii social-democraţi au propus şi suspendarea lui Mihai Fifor din funcţia de secretar general al PSD, însă Viorica Dăncilă s-a opus. Propunerea nu a fost supusă la vot, au precizat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici