O maşină de epocă a fost vândută cu peste un milion de dolari. Automobilul a fost restaurat cu piese originale

  • Un Mercedes Gullwing din 1957 s-a vândut cu 1,15 milioane de dolari
  • Doar restaurarea motorului a durat 2 ani
  • Componentele maşinii sunt originale, lucru atestat de numerele de serie
1045 afișări
Imaginea articolului O maşină de epocă a fost vândută cu peste un milion de dolari. Automobilul a fost restaurat cu piese originale

Sursa foto: bringatrailer

Când vine vorba de maşini de epocă preţurile o pot lua uşor razna, dar când e vorba de maşini cu componentele originale, restaurate perfect, e clar că trebuie să bagi mâna adânc în buzunar.

Unul din cele mai simbolice modele de Mercedes, un 300SL Gullwing, a depăşit la licitaţie pragul de un milion de dolari. S-a vândut cu un milion o sută cincisprezece mii de dolari. Maşina a ieşit pe poarte fabricii pe 22 februarie 1957 şi este unul din cele doar 1.400 de modele fabricate.

Atât motorul cât şi cutia de viteze sunt cele originale, conform seriilor acestora. Motorul a fost complet refăcut cu componente originale, ceea ce a durat doi ani de căutări, montaj şi ajustări. Interiorul a fost refăcut integral cu materiale similare celor originale. Sub bord este un radio Becker Mexico, opţiune care, la data fabricaţiei costa cam 250 de dolari, adică vreo 2500 de dolari în banii de astăzi.

Modelul este binecunoscut pentru portierele tip fluture, iar posesorul a fost atât de grijuliu încât are până şi capacele roţilor cu vopseaua originală. Maşina, deşi are 63 de ani, are numai 100.000 de kilometri la bord. Aşa că cine a cumpărat-o are acum ceva special în garaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici