Al 5-lea val al pandemiei. Cazurile noi de COVID din Africa de Sud trec de 10.000 pentru prima dată din ianuarie

  • Al 5-lea val al pandemiei, determinat de Omicron, în Africa de Sud.
  • Este pentru prima dată din ianuarie când noile cazurile COVID depăşesc 10.000.
1548 afișări
Imaginea articolului Al 5-lea val al pandemiei. Cazurile noi de COVID din Africa de Sud trec de 10.000 pentru prima dată din ianuarie

Al 5-lea val al pandemiei. Cazurile noi de COVID din Africa de Sud trec de 10.000 pentru prima dată din ianuarie

Institutul Naţional pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud a raportat miercuri 10.017 cazuri noi de COVID-19, prima zi din ianuarie încoace în care se înregistrează peste 10.000 de noi infecţii.

De altfel, autorităţile sanitare avertizaseră că Africa de Sud ar putea intra într-un al cincilea val de infecţii determinate de subvariantele BA.4 şi BA.5 Omicron.

Africa de Sud a înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus şi decese de pe continentul african şi a ieşit abia în ianuarie din cel de-al patrulea val, potrivit Reuters.

Experţii au prezis că un al cincilea val ar putea începe în timpul lunilor de iarnă din emisfera sudică, undeva în mai sau iunie.

Puţin sub 50% din populaţia adultă a Africii de Sud, de aproximativ 40 de milioane de persoane, a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID, 45% dintre adulţi fiind complet vaccinaţi.

Ritmul de vaccinare a încetinit în ultimele luni, iar oficialii au avertizat că vaccinurile riscă să fie aruncate.

Iniţial, campania de vaccinare a fost afectată de dificultăţi în asigurarea primelor doze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici