Alertă de coronavirus în industria fructelor şi legumelor. „Mulţi angajaţi mint că e doar o răceală”

  • Apar tot mai multe noi focare de coronavirus la fermele de fructe şi legume din SUA.
  • Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut alarmant şi în rândul angajaţilor din fabricile de produse din carne şi abatoare.
  • Riscurile cele mai mari apar în momentul ambalării produselor.
  • Autorităţile sunt îngrijorate de situaţie şi prevăd noi tensiuni în sectorul alimentar din SUA.
3053 afișări
Imaginea articolului Alertă de coronavirus în industria fructelor şi legumelor. „Mulţi angajaţi mint că e doar o răceală”

Sursa FOTO: Profimedia

Administraţia Trump a declarat luna trecută ar putea extinde un ordin executiv pentru ca fabricile care prelucrează carnea să primească şi producătorii de fructe şi legume, în semn de preocupare faţă de sectorul produselor proaspete, care ar putea fi greu încercat perioada următoare.
În timp ce distanţarea socială poate fi pusă în aplicare destul de uşor în cazul celor care recoltează fructe şi legume pe câmpuri, lucrând în aer liber, produsele sunt ambalate în condiţii de muncă total diferite. Angajaţii lucrează „cot la cot”, atât la propriu, cât şi la figurat.

Până la sfârşitul lunii mai, au existat peste 600 de cazuri de coronavirus în rândul lucrătorilor agricoli din Yakima, Washington. Dintre aceştia, 62% erau muncitori în industria merelor şi în alte operaţiuni de ambalare sau depozite, potrivit rezultatelor unei analize Reuters.

Angajaţi din şase centre de ambalare a fructelor din Yakima au intrat în grevă în luna mai, din cauza temerilor faţă de infectarea cu noul coronavirus şi a lipsei echipamentelor de protecţie.

Situaţia e dificilă şi în Monterey, California, cunoscut sub numele de „castronul de salată al lumii” pentru numeroasele sale ferme de legume. Departamentul de Sănătate a raportat că 247 de lucrători agricoli au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus începând cu data de 5 iunie, însumând 39% din totalul cazurilor din district.

Pe 19 mai, Departamentul pentru Agricultură al SUA şi Administraţia Alimentelor şi a Medicamentului au declarat că Guvernul ar putea veni însprijinul industriei de fructe şi legume. Legea astfel modificată ar oferi producătorilor o anumită protecţie în privinţa asumării răspunderii dacă lucrătorii se îmbolnăvesc de coronavirus.

Lupe Gonzalo, muncitor în fermă din Immokalee, a declarat că mulţi dintre colegii săi nu îşi pot permite să lipsească de la muncă, ceea ce înseamnă că printre angajaţi pot exista cazuri nedetectate. „Mulţi îşi ascund simptomele sau mint că e doar o răceală. Dacă au febră, spun doar că este prea cald afară”, a adăugat Gonzalo.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici