Primarul oraşului Oradea i-a propus lui Cîţu ca localităţile cu grad mare de vaccinare să se redeschidă

  • Primarul oraşului Oradea, Florin Birta, i-a propus premierului Florin Cîţu ca localităţile cu grad mare de vaccinare să se deschidă mai repede.
  • Florin Birta a spus că aceasta este o modalitate de a accelera campania de vaccinare.
  • Din 4 mai ar putea începe imunizarea cu serul monodoză produs de Johnson&Johnson.
268 afișări
Imaginea articolului Primarul oraşului Oradea i-a propus lui Cîţu ca localităţile cu grad mare de vaccinare să se redeschidă

Primarul oraşului Oradei i-a propus lui Cîţu ca localităţile cu grad mare de vaccinare să se redeschidă

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a spus, după întâlnirea primarilor cu premierul Florin Cîţu, că una dintre propunerile avansate pentru accelerarea campaniei de vaccinare a venit de la primarul din Oradea, Florin Birta.

„Domnul primar de la Oradea a înaintat o propunere spre analiza Guvernului, ca acele comunităţi, oraşe care reuşesc să aibă un grad mai mare de vaccinare cu ambele doze, de 50 – 60% de imunizare, să poată redeschide mai repede. Premierul a fost deschis, a spus că analizează, dar şi pe noi ne-ar ajuta această propunere a colegului nostru pentru a încuraja şi mai mult toţi actorii locali, de la HoReCa până la organizatorii de evenimente, la alţi actori care mai sunt în oraş, pentru redeschiderea mai rapidă a economiei”, a spus Emil Boc.

Boc a precizat că mesajul premierului a fost că economia trebuie să se redeschidă treptat.

„Evenimentele, activităţile culturale, teatre, opere, cinematografe, festivaluri trebuie să se redeschidă cu o singură condiţie: vaccinare, vaccinare, vaccinare. Din această perspectivă, noi am venit cu susţinerea acestui demers şi am spus că un orizont cât mai repede anunţat pentru redeschiderea acestor activităţi ne va ajuta pe noi să susţinem şi mai bine campania de vaccinare, pentru că, de exemplu, dacă vorbim de festivalieri, dacă de acum le spunem că va fi în luna august UNTOLD-ul, cu siguranţă foarte mulţi vor merge să se vaccineze. La fel Electric Castle sau Jazz in the Park sau Festivalul de Film Transilvania sau alte festivaluri. Vorbesc acum în numele Clujului, dar acelaşi lucru e valabil pentru toată lumea”, a mai spus primarul oraşului Cluj-Napoca.

În acest sens, Florin Cîţu le-a transmis primarilor că au tot sprijinul Guvernului, pentru accelerarea campaniei de vaccinare, punând la dispoziţie centre drive-through, centre mobile. De asemenea, le-a spus primarilor că pot fi susţinute maratoane ale vaccinării precum cel de la TImişoara, dar şi alte alte campanii pentru a fi cât mai aproape de comunitate.

De asemenea, din 4 mai începe campania prin intermediul medicilor de familie.

Tot din 4 mai ar putea începe imunizarea cu serul monodoză produs de Johnson&Johnson.

„Asta ne dă nouă posibilitatea – cei din marile municipii – să facem centre drive-through cu o singură doză, iar în locurile unde sunt persoane mai sărace sau comunităţi defavorizate să mergem cu o singură doză”, a mai spus Emil Boc.

Boc a precizat că primarii au venit cu mai multe propuneri către premier pentru accelerarea şi menţinerea „entuziasmului pentru vaccinare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bolojan,
boc,
vaccinare,
orase

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici