COVID-19. Autoritatea medicală din SUA exclude de la testare persoanele care nu au simptome, chiar dacă au fost expuse la virus

  • Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor ( CDC) a revizuit ghidul privind testarea pentru coronavirusului săptămâna aceasta.
  • Modificările exclud de la testare persoanele care nu au simptome ale Covid-19, chiar dacă au fost expuse recent la virus.
  • Revizuirea a venit fără explicaţii şi dezabaterii fiind publicată luni, relatează New York Times.
1330 afișări
Imaginea articolului COVID-19. Autoritatea medicală din SUA exclude de la testare persoanele care nu au simptome, chiar dacă au fost expuse la virus

COVDI-19. Autoritatea medicală din SUA exclud de la testare persoanele care nu au simptome, chiar dacă au fost expuse la virus

Experţii pun sub semnul întrebării revizuirea, subliniind importanţa identificării infecţiilor în fereastra scurtă imediat înainte de apariţia simptomelor, când se crede că persoanele sunt foarte contagiose, relatează New York Times.

Modelele sugerează că aproximativ jumătate din cazurile de transmisie pot fi identificate la persoane care încă se află în aşa-numita etapă pre-simptomatică, înainte de a începe să se simtă rău.

Numărul cazurilor rămâne constant ridicat în Statele Unite, deşi a înregistrat o scădere uşoară în ultimele săptămâni, până la o medie de aproximativ 43.000 de cazuri noi pe zi, de la un vârf de peste 66.000 în urmă cu o lună.

"Acest lucru este potenţial periculos. „Simt că asta va înrăutăţi lucrurile”, a spus dr. Krutika Kuppalli, medic infecţionist.

Formele anterioare ale ghidurilor de testare ale C.D.C. au abordat problema într-un mod semnificativ diferit, afirmând explicit că „testarea este recomandată pentru toate contactele apropiate” ale persoanelor infectate cu coronavirus, indiferent de simptome. Agenţia a subliniat în mod specific „potenţialul transmiterii asimptomatice şi pre-simptomatice”, ca factor important în răspândirea bolii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici