COVID-19. O ţară europeană, cu rată de infectare sub 1, redeschide restaurantele şi o parte din şcoli

  • În Polonia Guvernul a decis să redeschidă resturantele şi cafenelele în ideea de reîntoarcere rapidă la starea de normalitate
  • În acest timp, în România se reintroduc amenzile pentru nerespectarea restricţiilor.
931 afișări
Imaginea articolului COVID-19. O ţară europeană, cu rată de infectare sub 1, redeschide restaurantele şi o parte din şcoli

COVID 19. Polonia redeschide restaurantele şi parţial şcolile, rata de infectare fiind sub 1

Polonia trece la o nouă etapă în ridicarea restricţiilor după ce pe 4 mai a permis redeschiderea mall-urilor. Astfel, Guvernul a decis redeschiderea restaurantelor şi cafenelelor, având în vedere faptul că situaţia s-a îmbunătăţit. Rata de infectare a scăzut sub 1, acest lucru însemnând că o persoană cu COVID-19 transmite la mai puţin de o persoană virusul.

Ministrul Sănătăţii Lukasz Szumowski a confirmat scăderea ratei de infectare. În acelaşi timp, prim-ministrul Mateusz Morawiecki a declarat faptul că şcolile se vor redeschide pentru a acorda asistenţă în timpul zilei pentru copiii din primele trei clase şcolare, pentru a permite părinţilor să se întoarcă la locul de muncă.

În acelaşi timp, România, care a avut o situaţia de epidemie similară Poloniei, a prelungit restricţiile privind şcolile şi restaurantele, în timp ce a permis doar deschiderea frizeriilor şi coafoarelor.

Vineri au avut loc proteste anti-restricţii în capitala Poloniei, Varşovia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici