Covid i-a frânt cariera japonezului Hakuho, cel mai titrat luptător de sumo din toate timpurile

6215 afișări
Imaginea articolului Covid i-a frânt cariera japonezului Hakuho, cel mai titrat luptător de sumo din toate timpurile

Cel mai mare luptător se retrage după mai mult de o mie de victorii în ring. Niciun Yokozuna nu a câştigat vreodată 45 de turnee (honbasho). A fost învins de Covid şi de alte probleme medicale.

La început, pandemia Covid a fost cea care i-a întrerupt rutina antrenamentelor şi a duelurilor. Apoi, Hakuho s-a îmbolnăvit. Şi-a revenit, dar n-a mai putut concura. Anul trecut, Marele Consiliu Yokozuna i-a dat un avertisment, după ce bărbatul din Ulan Bator (care a devenit cetăţean japonez în 2019) a ratat şase turnee consecutive: „Întoarce-te la luptă, altfel îţi luăm sceptrul”!

Uriaşul de 156 de kilograme a decis să renunţe, după ce a fost operat la genunchiul drept, la începutul anului 2021.

Tatăl său, Jigjidiin Monkhbat, un legendar luptător mongol şi medaliat cu argint la Jocurile Olimpice din 1968, ar fi dorit să joace baschet. La vârsta de 15 ani, însă, a vrut să se mute în Japonia, pentru a se dărui trup şi suflet „luptei zeilor”. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
covid,
sumo,
hakuho

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici