„Este inutil să administrăm tot mai mult vaccin persoanelor care nu vor dezvolta forme grave”. Fostul şef al campaniei de vaccinare din Marea Britanie cere o schimbare a strategiei

Marea Britanie ar trebui să treacă la o „nouă normalitate” şi să se concentreze pe limitarea formelor grave de boală, mai degrabă decât pe stoparea răspândirii COVID, potrivit doctorului Clive Dix, fost şef al campaniei de vaccinare din Regat.

23403 afișări
Imaginea articolului „Este inutil să administrăm tot mai mult vaccin persoanelor care nu vor dezvolta forme grave”. Fostul şef al campaniei de vaccinare din Marea Britanie cere o schimbare a strategiei

Foto: Captura/ Sky News

Covidul ar trebui tratat ca un virus endemic similar gripei, iar miniştrii ar trebui să pună capăt vaccinării în masă după campania de vaccinare cu doza trei, a declarat fostul preşedinte al grupului de lucru pentru vaccinuri din Marea Britanie, relatează The Guardian.

Vaccinarea în masă a populaţie în Marea Britanie ar trebui să se încheie. Acum trebuie să gestionăm boala, nu răspândirea virusului. Prin urmare, oprirea formelor severe de boală în grupurile vulnerabile este obiectivul viitor”, a spus Clive Dix pentru The Observer.

Într-un interviu ulterior la Sky News, Dr. Clive Dix a spus că în prezent avem de-a face cu o „varianţă mult, mult mai uşoară”, aşa că este „inutil să administrăm tot mai mult vaccin persoanelor care nu vor dezvolta forme grave”.

În schimb, fostul preşedinte al grupului de lucru pentru vaccinuri a spus că ar trebui urmată o „abordare mult mai direcţionată” care să se concentreze pe oferirea de protecţie celor mai vulnerabili, permiţând în acelaşi timp societăţii să revină la o „nouă normalitate”.

„Oamenii ar trebui să meargă doar la muncă, să-şi facă treaba, dacă se îmbolnăvesc să rămână acasă”, a spus el.

Comentariile lui Dix cu privire la încetarea vaccinării în masă au loc în momentul în care Comitetul mixt pentru vaccinare şi imunizare (JCVI) a decis că doza a patra nu sunt necesară în prezent, deoarece majoritatea persoanelor în vârstă care primiseră rapel erau încă bine protejate împotriva Omicron, la trei luni după începerea campaniei de vaccinare cu doză booster.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici