Gheorghiţă, după ce Danemarca a retras vaccinul de la Johnson&Johnson: ”Decizia este suverană”

Decizia Danemarcei de a retrage vaccinul Johnson&Johnson este suverană, a spus, marţi, preşedintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiţă. Acesta este de părere că, totuşi, trebuie ţinut cont de decizia şi recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului şi a FDA.

4465 afișări
Imaginea articolului Gheorghiţă, după ce Danemarca a retras vaccinul de la Johnson&Johnson: ”Decizia este suverană”

Întrebat ce părere are despre decizia Danemarcei de a renunţa la vaccinul Johnson&Johnson, după ce au apărut reacţii adverse, preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă a spus că decizia este suverană şi vine ca urmare a situaţiei epidemiologice foarte bune.

„Decizia din Danemarca vine ca urmare a situaţiei epidemiologice, şi anume una foarte bună şi disponibilitatea unui număr suficient de mare de doze de la celelalte tipuri de vaccinuri. Sigur că fiecare ţară îşi ia în calcul toate argumentele pro şi contra, atunci când autoritatea locală de reglementare decide acest lucru, ţinând cont şi de infrastructura sistemului medical şi de de disponibilitatea de distribuire şi de alocare a dozelor de la celelalte companii, care, după cum ştim, au un lanţ mult mai stringent de condiţii de frig”, a răspuns Gheorghiţă.

Acesta este de părere că este foarte important de luat în calcul decizia şi recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului.

„Atât FDA, cât EMA, au reconfirmat beneficiile vaccinării şi încurajarea demarării vaccinării cu vaccinul de la Johnson&Johnson în Europa şi reluarea în SUA”, a mai spus Gheorghiţă.

Danemarca a luat decizia de a renunţa la vaccinul anti-COVID Johnson & Johnson, invocând îngrijorări legate de posibilele efecte secundare grave.

„Autoritatea daneză de sănătate a ajuns la concluzia că beneficiile utilizării vaccinului Johnson & Johnson nu depăşesc riscul de a provoca un posibil efect advers”, a declarat Autoritatea naţională de sănătate daneză, conform france24.

Prin urmare, Danemarca va continua campania de vaccinare fără vaccinul Johnson & Johnson.

Măsura vine după ce Danemarca a renunţat, luna trecută, şi la vaccinul AstraZeneca.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici