Locuitorii din Budapesta au luat cu asalt cafenelele. Ungaria a decis relaxarea restricţiilor COVID-19

  • Locuitorii din Budapesta şi turiştii au luat cu asalt cafenelele de pe malul Dunării, pentru a se bucura de soare.
  • Guvernul Ungariei a decis relaxarea restricţiilor săptămâna aceasta.
  • Celelalte ţări privesc circumspecte situaţia Ungariei, din cauza numărului mare de decese înregistrate: 26.000 de morţi.
959 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Budapesta au luat cu asalt cafenelele. Ungaria a decis relaxarea restricţiilor COVID-19

Locuitorii din Budapesta şi turiştii au luat cu asalt cafenelele sâmbătă, pentru a se bucura de privelişte şi vremea caldă, pe malul Dunării. Guvernul Ungariei a decis relaxarea restricţiilor săptămâna aceasta, după ce aproximativ o treime din populaţie s-a vaccinat, scrie Reuters.

”Am aşteptat de peste şase luni clipa asta, să ne putem bucura de o cafea la soare. Este fanastic”, a declarat Bernadett, o femeie aflată la plimbare pe malul Dunării.

 

 

Autorităţile din Ungaria au anunţat că se vor redeschide şi restaurantele, începând de săptămâna viitoare.

Cu toate acestea, celelalte ţări privesc cu circumspecţie situaţia Ungariei, din cauza numărului mare de decese înregistrat: 26.000 de morţi, raportat la o populaţie de 10 milioane de locuitori. Conform celor de la Universitatea John Hopkins, Ungaria se află printre ţările care au raportat cele mai multe decese cauzate de COVID-19.

Până şi unii locuitorii ai Ungariei sunt uşor speriaţi şi consideră că poate ar fi fost bine ca autorităţile să mai menţină restricţiile o perioadă.

Pe de altă parte, antreprenorii care activează în sectorul HoReCa se bucură de o gură de aer după presiunea lockdown-ului şi speră ca vara să le aducă venituri, măcar cât să poată evita falimentul şi să rămână pe linia de plutire.

Daniel Tools, patron al unei cafenele de pe malul Dunării, în Budapesta, susţine că i-a fost dificil să redeschidă business-ul, mai ales din cauza angajaţilor, care nu vroiau sa revină de frica infectării cu SARS-CoV-2. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici