Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai multe paturi şi o unitate mobilă ATI la Institutul Nasta

  • Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat miercuri o hotărâre care prevede mai multe măsuri ce vor fi aplicate în condiţiile în care incidenţa Covid în Capitală a trecut de 3 la mie.
  • Printre acestea: mai multte paturi şi o unitate ATI mobilă.
1592 afișări
Imaginea articolului Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai multe paturi şi o unitate mobilă ATI la Institutul Nasta

Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai multe paturi şi o unitate mobilă ATI la Institutul Nasta

Una dintre măsurile adoptate vizează creşterea capacităţii de asistenţă medicală pentru pacienţii confirmaţi cu Covid-19 din unităţile sanitare din municipiul Bucureşti, prin suplimentarea numărului de paturi, inclusiv paturi ATI.

De asemenea, s-a decis suplimentarea cu un număr 20 de autospeciale din cadrul IGSU pentru realizarea testarii la domiciliu, în timp ce la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta va fi amplasată o unitate mobilă ATI.

Potrivit hotărârii, în cel mult 72 de ore trebuie operaţionalizat un număr suplimentar de paturi ATI de la 40 la 54, iar numărul de paturi simple trebuie să crească de la 412 la 712.

Membrii Comitetului au mai decis înfiinţarea unui număr de 28 de paturi de terapie intermediară: 21 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş în termen de 14 zile şi 7 la Spitalul Clinic de copii Victor Gomoiu în termen de 7 zile.

S-a mai hotărât detaşarea de personal către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, dar şi intensificarea acţiunilor de control privind respectarea măsurilor necesare prevenirii şi combaterii infecţiilor cu SARS CoV-2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici