Mircea Abrudean, prefectul din Cluj: Starea bărbatului din Maramureş, cu noul coronavirus, este relativ bună

Pacientul din Maramureş, confirmat cu noul coronavirus şi internat la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, primeşte tratament pentru pneumonie, starea sa generală de sănătate fiind „relativ bună”, a declarat, vineri, prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

1565 afișări
Imaginea articolului Mircea Abrudean, prefectul din Cluj: Starea bărbatului din Maramureş, cu noul coronavirus, este relativ bună

Mircea Abrudean, prefectul din Cluj: Starea bărbatului din Maramureş, cu noul coronavirus, este relativ bună

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că diagnosticul bărbatului este pneumonie interstiţială, cu manifestări de astenie, dificultăţi respiratorii uşoare la efort în cazul deplasării.

„Bărbatul de 45 ani din Maramureş a venit din Italia din afara zonei carantinate, iar conform analizelor medicale efectuate la laboratorul din Timişoara se confirmă infecţia cu coronavirus. Vineri se vor finaliza şi analizele efectuate la Spitalul de Boli Infecţioase ClujNapoca. Din momentul transferului de la Baia Mare nu a avut contact cu pacientul decât echipa care l-a transportat. A fost internat în secţia clinică pe circuitul separat cu diagnostic de pneumonie interstiţială, cu manifestări de astenie, dificultăţi respiratorii uşoare la efort în cazul deplasării, starea generală de sănătate fiind relativ bună, fără elemente de gravitate”, a spus Abrudean.

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Cluj, Violeta Briciu, a explicat că pacientul prezintă astenie, uşoare dificultăţi de respiraţie la deplasarea în salon, dureri de muşchi, oboseală.

„Rămâne internat la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj. Facem la Cluj o dublă verificare a testelor, cu kitul pentru coronavirus primit. În Italia a fost tratat pentru pneumonie, cu terapie antibiotică ambulatorie. La Cluj primeşte tratamentul specific pentru pneumonie interstiţială pentru neavând o terapie specifică pentru coronavirus”, a mai spus Briciu.

Directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, a precizat că bărbatul a venit dintr-o zonă de lângă regiunea Veneto şi a intrat în ţară cu maşina, ajungând acasă în Maramureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici