Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer / BioNTech pentru utilizare pe scară largă

  • Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer / BioNTech pentru utilizare pe scară largă.
  • Autoritatea de reglementare britanică, MHRA, spune că vaccinul, care oferă o protecţie de până la 95% împotriva bolii Covid-19, este sigur pentru folosire.
  • Imunizările ar putea începe în câteva zile pentru persoanele din grupurile de risc.
10575 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer / BioNTech pentru utilizare pe scară largă

NEWS ALERT Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat vaccinul împotriva coronavirus produs de Pfizer / BioNTech pentru utilizare pe scară largă

Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze - suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni, cu două doze pentru fiecare.

Aproximativ 10 milioane de doze ar trebui să fie disponibile în curând.

Este cel mai rapid vaccin care a trecut de la concept la realitate, având nevoie de doar 10 luni pentru a urma aceiaşi paşi de dezvoltare care se întind în mod normal pe un deceniu.

Deşi vaccinarea poate începe, oamenii trebuie să rămână vigilenţi şi să respecte regulile coronavirusului pentru a opri răspândirea, spun experţii.

Agenţia Europeană a Medicamentului a primit dosarul de acreditare a vaccinului şi se va pronunţa în privinţa eficienţei şi siguranţei vaccinului Pfizer BioNTech pe 29 decembrie.

Produsul Pfizer/ BioNTech este un nou tip numit vaccin ARNm care foloseşte un fragment mic de cod genetic de la virusul pandemic pentru a învăţa organismul cum să lupte împotriva Covid-19 şi să construiască imunitatea.

„Autorizaţia de utilizare de urgenţă de astăzi din Marea Britanie marchează un moment istoric în lupta împotriva Covid-19. Această autorizare este un obiectiv către care lucrăm de când am declarat pentru prima dată că ştiinţa va câştiga şi aplaudăm MHRA pentru capacitatea lor de a efectua o evaluare atentă şi de a lua măsuri în timp util pentru a ajuta la protejarea populaţiei din Marea Britanie ”, a spus Albert Bourla, preşedintele şi directorul executiv al Pfizer.

„Pe măsură ce anticipăm autorizaţii şi aprobări suplimentare, ne concentrăm pe deplasarea cu acelaşi nivel de urgenţă pentru a furniza în siguranţă un vaccin de înaltă calitate în întreaga lume. Cu mii de oameni infectaţi, fiecare zi contează în cursa colectivă pentru a pune capăt acestei pandemii devastatoare ”.

Secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock, a declarat că „aceasta este o veste fantastică”.

"Ajutorul este pe drum. MHRA a autorizat oficial vaccinul Pfizer / BioNTech pentru COVID-19. NHS este pregătit să înceapă vaccinarea la începutul săptămânii viitoare", a spus el într-un tweet.

„Marea Britanie este prima ţară din lume care are un vaccin aprobat clinic pentru aprovizionare. 50 de spitale din toată ţara sunt deja pregătite şi aşteaptă să primească vaccinul. De asemenea, centrele de vaccinare, care vor fi centre mari unde oamenii pot merge să se vaccineze. Sunt pregătite, a prezicat Secretarul pentru Sănătate.

Un vaccin eficient este văzut ca principala armă în combaterea pandemiei, care a provocat peste 1,4 milioane de vieţi în întreaga lume.

Datele studiului au arătat că vaccinul a avut o eficacitate egală în rândul voluntarilor mai tineri şi a celor cu vârsta peste 65 de ani, care prezintă cel mai mare risc de Covid. Sexul, rasa şi etnia nu au făcut nici o diferenţă.

Pfizer şi BioNTech afirmă că reţeaua lor de producţie combinată are potenţialul de a furniza la nivel global până la 50 milioane doze de vaccin în 2020 şi până la 1,3 miliarde doze până la sfârşitul anului 2021.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici