O ţară vecină cu România anunţă primele cazuri de infecţie cu noul coronavirus

  • Autorităţile de la Sofia au anunţat, duminică, primele două cazuri de coronavirus înregistrate pe teritoriul Bulgariei.
  • Cele două persoane nu au călătorit în ţări afectate de epidemie, anunţă BTA.
  • Ţara vecină cu România se confruntă deja cu o epidemie de gripă.
2910 afișări
Imaginea articolului O ţară vecină cu România anunţă primele cazuri de infecţie cu noul coronavirus

Sursa foto: Profimedia

Primele două cazuri de infecţie cu coronavirus sunt un bărbat de 27 de ani din Pleven şi de o femeie în vârstă de 75 de ani din Gabrovo, anunţă agenţia de presă bulgară, BTA.

Potrivit primelor informaţii, cele două persoane nu au călătorit în zone afectate de epidemia de coronavirus, iar autorităţile încearcă acum să îi identifice pe toţi cei care au intrat în contact cu aceştia.

Bulgaria se confruntă deja cu o epidemie de gripă, motiv pentru care autorităţile de la Sofia au decis închiderea tuturor şcolilor în perioada 6-11 martie.

Până duminică dimineaţă, au fost înregistrate peste 106.000 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus în 103 ţări. Cele mai multe persoane infectate sunt în China, unde a izbucnit epidemia, - 80.696. Pe următoarele poziţii se situează Coreea de Sud, 7.313 persoane infectate, şi Italia cu 5.883 cazuri.

De la izbucnirea epidemiei şi până în prezent au fost înregistrate 3.600 de decese, cele mai multe în China, urmată de Italia, 233 decese, şi Iran, unde 145 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici