Pot fi infectaţi copiii cu noul coronavirus? Tot ce ştim despre COVID-19 şi cei mici

Pe măsură ce numărul de cazuri de COVID-19 continuă să crească la nivel global, părinţii care încearcă să-şi protejeze copiii de boală au măcar un aspect de partea lor: infecţia cauzată de noul coronavirus a fost în general mai blândă cu cei mici.

3546 afișări
Imaginea articolului Pot fi infectaţi copiii cu noul coronavirus? Tot ce ştim despre COVID-19 şi cei mici

Sursa foto: Profimedia

Totuşi, încă avem multe de învăţat despre noul coronavirus, iar cercetările sunt în plină desfăşurare. Iată ce ştim la acest moment:

Copiii pot contracta virusul 2019-nCov?

Da. Cei mici pot fi infectaţi şi pot transmite noul virus, chiar dacă sunt asimptomatici. Tocmai de aceea este important ca cei mici să respecte regulile de igienă şi să rămână în izolare, chiar dacă nu prezintă simptome, potrivit The Guardian. 

Cum afectează noul coronavirus copiii?

COVID-19 provoacă în general simptome mai uşoare în cazul micuţilor, dar impactul exact al vârstei devine tot mai clar în timp ce criza COVID-19 continuă. 

Majoritatea informaţiilor cunoscute azi se bazează pe studii desfăşurate în China, acolo unde pandemia a început. 2,4% din toate cazurile identificate au fost la pacienţi cu vârsta mai mică de 19 ani. Totodată, un procent foarte mic a prezentat simptome severe, descris de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ca fiind „un număr foarte mic”. Însă cercetătorii continuă studiile şi un tablou mai clar încă se conturează. 

De ce afectează coronavirusul în mod diferit copiii?

Acest aspect este încă necunoscut. Dr. Jay C. Butler, director adjunct în boli infecţioase de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, spune că „fenomenul este foarte semnificativ, dar mecanismele sale sunt „necunoscute”. 

Oamenii cu vârstele peste 60 de ani sau cei cu afecţiuni medicale deja existente rămân cei mai vulnerabili în faţa noului coronavirus. Asta include şi persoanele cu hipertensiuni, diabet, cancer, boli cardiovasculare şi respiratorii, potrivit OMS.

Copilul meu suferă de o afecţiune medicală. Ar trebui să mă îngrijorez?

Problemele respiratorii precum astm rezultă deseori în cazuri mai severe a bolilor virale. Dar COVID-19 este o boală nouă şi rămâne de văzut încă dacă va afecta în mod mai sever copiii care suferă de astm. 

În mod similar, nu există dovezi care arată că noul coronavirus afectează mai grav copiii care suferă de diabet, acesta fiind un factor de risc pentru adulti. Acestea fiind spuse, experţii de la Universitatea Johns Hopkins avertizează părinţii să rămână vigilenţi.

Ar trebui să îi ţin pe copii acasă şi să nu îi mai las la şcoală?

În multe ţări, decizia această nu a ţinut de părinţi, şcolile şi instituţiile academice fiind închise de guverne şi autorităţile locale, în încercarea de a limita răspândirea virusului. 

Dacă cei mici rămân acasă, aceştia vor trebui să continue exerciţiul fizic şi să păstreze regulile de distanţare socială atunci când ies din casă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici