Spitalul din Mediaş funcţionează la cote maxime pentru pacienţii COVID-19

  • Spitalul Municipal Mediaş, unde un bărbat a murit în aşteptarea unui pat de terapie intensivă, funcţionează, la o săptămână de la tragedie, la cote maxime pentru pacienţii COVID.
347 afișări
Imaginea articolului Spitalul din Mediaş funcţionează la cote maxime pentru pacienţii COVID-19

Spitalul din Mediaş funcţionează la cote maxime pentru pacienţii COVID-19

Directorul adjunct al DSP Sibiu, Adela Morar, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Spitalul Municipal Mediaş primeşte deja pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, chiar şi în ATI.

„S-a intrat deja pe secţia destinată COVID-19. În privinţa celor două paturi de terapie intensivă, s-au făcut solicitări pentru angajare pentru acest sector, însă până când situaţia se va rezolva, asistenţa medicală pe această linie va fi asigurată de medicii de ATI ai spitalului, care se vor echipa şi vor îngriji pacientul COVID-19”, a spus Morar.

Cele două paturi de ATI de la Spitalul din Mediaş sunt de terapie intermediară, standard permis de nivelul unităţii medicale, însă permit intubarea pacientului.

În afara paturilor de terapie intensivă, în pavilionul pentru COVID de la Mediaş sunt şi 20 de paturi pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 cu afecţiuni medii.

În urmă cu o săptămână, un bărbat de 65 de ani, din Mediaş, a murit aşteptând un pat de ATI pentru bolnavi de COVID-19, în condiţiile în care singurul spital care putea asigura terapie intensivă în judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, era plin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici