Spitalul Municipal Câmpina are nevoie de medici. Un singur medic supraveghează 60 de pacienţi COVID-19

  • Spitalul Municipal din Câmpina, unitate pentru suport COVID-19, are nevoie de medici
  • Un medic supraveghează 60 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2
  • Toată activitatea spitalului este susţinută de 3 medici
3017 afișări
Imaginea articolului Spitalul Municipal Câmpina are nevoie de medici. Un singur medic supraveghează 60 de pacienţi COVID-19

Situaţie tragică la spitalul suport COVID-19, din Câmpina. Medicii sunt depăşiţi de situaţie, iar spitalul are numai 3 medici care susţin toată activitatea. Un medic supraveghează 60 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, iar ceilalţi doi se împart între urgenţe, gărzi şi ambulatoriu. Managerul spitalului şi doi dintre medicii internişti sunt şi ei infectaţi cu SARS-CoV-2.

„Suntem într-o situaţie absolut critică pentru că avem 3 medici pe un normativ de 9 posturi. Deci cu 3 medici trebuie să asigurăm serviciul de permanenţă şi avem pacienţi în stare deosebit de gravă.Terapia funcţionează cu 10 paturi COVID-19 şi vă daţi seama cât de important este medicul de gardă alături de pacient, cu 3 medici este foarte, foarte greu de asigurat”, spune Călin Tiu, managerul Spitalului Câmpina.

Deficitul de personal este o problemă prezentă în Câmpina încă de la începutul pandemiei. La solicitările conducerii, autorităţiile au venit în ajutor, însă cu soluţii temporare. A fost detaşat un medic de boli interne timp de o lună şi un medic infecţionist timp de o lună.

„S-a ajuns ca un medic de boli interne să aibă de urmărit 60 de pacienţi dincolo de care obligaţiile de gardă. Noi am semnalat încă din aprilie aceste nevoie de susţinere pe partea de personal. Noi acum avem doi colegi de pe secţia de boli interne bolnavi COVID-19, asta face cumva ca lucrurile să se dezechilibreze. Din fericire, am reuşit să mai găsim colegi din afara spitalului care au venit la gardă, dar starea de insecuritate este permanentă pentru că nu te poţi baza întotdeauna pe aceşti colegi”, adaugă el.

Departamentul pentru situaţii de urgenţă  promite să facă detaşări.

 

 

 


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici