Studiu în România. Cât ţine imunitatea dată de vaccinul împotriva COVID?

  • Expunerea la virus poate stimula producerea de anticorpi după vaccinare.
  • Răspunsul imun în faţa virusului rămâne puternic după vaccinare.
  • În România sunt peste 5.200.000 de persoane imunizate cu schemă completă.
4741 afișări

Avem date noi legate de cât ţine imunitatea dată de vaccinul împotriva COVID. Reţeaua Regina Maria a făcut un nou studiu la noi.

Studiul analizează prezenţa anticorpilor la 6 luni de la administrarea primei doze. Regina Maria a înrolat în acest studiu un eşantion de 395 de persoane vaccinate cu serul Pfizer.

Principalele concluzii ale studiului arată că, în cazul pacienţilor care s-au vaccinat şi au trecut prin boală, cantitatea medie de anticorpi rămâne mai ridicată faţă de persoanele vaccinate care nu au fost anterior infectate.

Datele mai arată că, după 6 luni de la prima doză de vaccin, cantitatea medie de anticorpi pentru întreg eşantionul de pacienţi analizat a ajuns la o valoare îmbucurătoare, pentru că rămâne la un nivel ridicat şi poate indica protecţia în faţa virusului. O altă concluzie a fost aceea că, deşi cantitatea de anticorpi generată de vaccin împotriva SARS-CoV-2 scade în timp, aceasta ajunge să se stabilizeze la 180 de zile.

Astfel, datele ştiinţifice ne arată că, în orice proces de vaccinare, titrul de anticorpi scade în timp, fără a afecta eficienţa generală în faţa bolilor. Aceleaşi rezultate se înregistrează şi în cazul actualelor vaccinuri împotriva SARS-CoV-2. În ciuda acestei scăderi a titrului de anticorpi, răspunsul
imun în faţa virusului rămâne puternic şi asta dovedeşte eficienţa vaccinului care poate proteja pacienţii de forme severe şi grave ale infecţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici