Ţara cu cea mai mare rată de vaccinare. Campania de imunizare din Israel poate reduce numărul de infecţii noi cu până la 50% după administrarea celei de-a doua doze

Datele iniţiale ale campaniei de vaccinare din Israel arată că vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech va înjumătăţi noile infecţii cu coronavirus la 14 zile după administrarea celei de-a doua doze, a declarat un oficial din Ministerul Sănătăţii, pe măsură ce ţara se confruntă cu un număr record de cazuri zilnice, scrie The Jerusalem Post.

2201 afișări
Imaginea articolului Ţara cu cea mai mare rată de vaccinare. Campania de imunizare din Israel poate reduce numărul de infecţii noi cu până la 50% după administrarea celei de-a doua doze

Sursa foto: profimedia

Datele iniţiale ale campaniei de vaccinare din Israel arată că vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech va înjumătăţi noile infecţii cu coronavirus la 14 zile după administrarea celei de-a doua doze, a declarat un oficial din Ministerul Sănătăţii, pe măsură ce ţara se confruntă cu un număr record de cazuri zilnice, scrie The Jerusalem Post.

Sharon Alroy-Preis, şeful departamentului de sănătate publică, a declarat recent că ultimele informaţii se bazează pe rezultatele testelor anti-COVID-19 pe care le-au efectuat până acum autorităţile.

Între timp, Clalit – cel mai mare furnizor de servicii medicale din Israel – este de părere că şansele ca o persoană să fie infectată cu coronavirus au scăzut cu 33% la 14 zile după ce a fost vaccinată. O serie de date asemănătoare, colectate de autorităţile sanitare din Maccabi, arată că vaccinul a produs o scădere de 60% a şanselor de infecţie la 14 zile după administrarea primei doze.

Momenta, cauza din spatele discrepanţei nu este clară.

Totuşi, vaccinul va atinge nivelul maxim de eficienţă după ce va fi administrată a doua doză, proces care a început săptămâna acesta. Astfel, imunitatea celor vaccinaţi va atinge o medie de 95% la o săptămâna după a doua inoculare.

Alroy-Preis a avertizat că datele nu sunt suficiente pentru a ajunge la concluzia că vaccinul previne transmiterea totală a virusului, întrucât se crede că oamenii pot răspândi virusul pentru o perioadă limitată de timp dacă acesta este localizat în cavitatea nazală, nereuşind astfel să infecteze restul corpului şi să rezulte într-un test cu rezultat negativ.

De asemenea, Alroy-Preis şi-a exprimat temerile via-a-vis de rata ridicată de infecţie din ţară, care a ajuns în unele zile la 10.000 de cazuri zilnice, adăugând că ritmul de transmitere a fost influenţat de noua tulpină descoperită în Marea Britanie.

Circa 75% dintre oamenii cu vârste de peste 60 de ani sau care suferă de afecţiuni grave au primit deja prima doză a vaccinului, însă numărul de inoculări este mai mic în comunităţile arabe şi ultra-ortodoxe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici