Un milion de australieni au descărcat aplicaţia CovidSafe în primele 5 ore de la lansare. Cum a reuşit ţara să aibă doar 83 de decese

  • Mai mult de un milion de australieini au descărcat în primele 5 ore de la lansare aplicaţia CovidSafe
  • Aplicaţia este concepută pentru a ajuta medicii în monitorizarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, relatează Reuters
  • Australia este una dintre ţările care a gestionat cel mai bine lupta cu pandemia de coronavirus
1475 afișări
Imaginea articolului Un milion de australieni au descărcat aplicaţia CovidSafe în primele 5 ore de la lansare. Cum a reuşit ţara să aibă doar 83 de decese

Sursa foto: Profimedia

Australia este una dintre ţările care a gestionat cel mai bine lupta cu pandemia de coronavirus, înregistrând doar 83 de decese şi 6.700 de cazuri de infectare, iar rata infecţiilor s-a redus de la 25% la 1%. Măsurile timpuri luate şi tehnologizarea începută cu mulţi ani în urmă au fost factorii decisivi care au dus la rezultatele  foarte bune.

Ministrul Sănătăţii, Greg Hunt a precizat că 1.13 milioane de australieni au descărcat aplicaţia în primele 6 ore de la lansare, acest număr reprezentând aproximativ 4,5% din populaţia ţării.

Întebat care este număr necesar de persoane înregistrate în aplicaţie ca acesta să funcţioneze, Hunt a spus: "Nu există nu număr magic. Cât de mulţi posibil este obiectivul nostru".

Încrederea în guvern este în plină creştere în Australia, sondajele arată că Premierul Scott Morrison a crescut cu 27% în încrederea populaţiei de la începutul pandemiei. Măsurile sale au fost luate atât în plan sanitar cât şi în plan economic unde guvernul a infuzat în economia naţională 10% din PIB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici