Video Un pilot Tarom a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Anchetă epidemiologică la compania aeriană

  • Un pilot Tarom care fusese în vacanţă în Austria a fost depistat pozitiv cu coronavirus în cursul zilei de ieri, a declarat, pentru MEDIAFAX, George Barbu, CEO-ul Tarom.
  • Bărbatul a apucat să intre în contact cu alţi nouă colegi până la aflarea rezultatului.
  • O anchetă epidemiologică este în curs la compania aeriană.
7192 afișări

Pilotul depistat pozitiv a apucat să intre în contact cu alţi nouă colegi, până la aflarea rezultatului.

Ceilalţi piloţi se află în prezent în autoizolare şi nu prezintă simptome de COVID-19.

Directorul Tarom asigură că există personal care să se ocupe de activitatea companiei în lipsa celor aflaţi în izolare.

Anchetă epidemiologică la Tarom, după ce un pilot a fost diagnosticat cu noul virus

Pilotul de la Tarom, diagnosticat cu noul coronavirus, a intrat în contact cu alţi nouă piloţi, iar o parte dintre aceştia au avut contact cu 22 de colegi şi 19 membri de familie, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. O anchetă epidemiologică este în curs la compania aeriană.

Potrivit GCS, după diagnosticarea pilotului de la Tarom, cu noul coronavirus, compania a recomandat tuturor persoanelor care au intrat în contact cu pilotul să intre în autoizolare la domiciliu.

„La prima anchetă internă persoana a avut contact cu 9 piloţi. O parte dintre aceştia au mai avut contact cu 22 de colegii şi cu 19 membri de familie. Trebuie menţionat că activitatea celorlalte departamente din cadrul Tarom se desfăşoară normal. Piloţii Airbus şi Boeing împreună cu personalul navigant îşi desfăşoară activitatea normal, cu respectarea măsurilor de combatere şi de prevenire a răspândirii a noului coronavirus”, se arată în informarea de la GCS privind situaţia de la Tarom.

De asemenea, flota ATR îşi desfăşoară activitatea normal, cu excepţia contacţilor direcţi ai pilotului.

Activitatea Aeroportului Otopeni şi a celor care se ocupă de dirijarea traficului aerian nu este afectată de această situaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici