Vaccinarea anti-COVID în mediul rural. Valeriu Gheorghiţă explică planul autorităţilor: Se reduce programul în centre şi se pleacă în teritoriu

  • Autorităţile încearcă să găsească soluţii pentru a spori interesul românilor faţă de vaccinare.
  • Valeriu Gheorghiţă a vorbit la Aleph News despre caravana care va porni în mediul rural.
  • „Se reduce programul de lucru în centrele de vaccinare de la 8 ore la 4 ore şi se pleacă în teritoriu”, explică Gheorghiţă.
252 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea anti-COVID în mediul rural. Valeriu Gheorghiţă explică planul autorităţilor: Se reduce programul în centre şi se pleacă în teritoriu

Rata de vaccinare din România scade pe zi ce trece. Cu toate acestea, autorităţile încearcă să găsească soluţii pentru a spori interesul faţă de vaccinare.

Miercuri seară, Valeriu Gheorghiţă a stat de vorbă cu Marius Tucă la Aleph News despre caravana care va porni în mediul rural. 

„Noi am centralizat deja datele din fiecare judeţ. În mod concret, acest plan este cât se poate de simplu. Toate localităţile din rural, din fiecare judeţ, vor fi arondate către centrele de vaccinare fixe. Echipele de vaccinare din centrele fixe vor fi desemnate să asigure accesul la vaccinare al oamenilor din localităţile respective”, spune coordonatorul campaniei de vaccinare.
 
„Practic, se reduce programul de lucru în centrele de vaccinare de la 8 ore la 4 ore şi se pleacă în teritoriu, fără să mai fie neapărat vreun aviz sau vreun acord prealabil al reprezentantului primăriei, al primarului. Pe noi ne interesează să anunţăm comunitatea respectivă că la o anumită dată vom ajunge (acolo n.r.). Bănuiesc că măcar cu câteva zile înainte. Cu siguranţă cu 5-7 zile înainte, din cel puţin două motive. Pe de-o parte, oamenii au nevoie să ştie aspectele organizatorice, cum se va desfăşura activitatea propriu zisă de vaccinare, ce tip de vaccin, unde este locaţia, dar şi pentru a concentra alte tipuri de activităţi informative. Şi anume sunt reprezentanţii Crucea Roşie din România care şi-au arătat această disponibilitate de a merge în fiecare localitate cu echipele medicale, cu asistenţi comunitari şi cu alte categorii de personal medical care să informeze vizavi de beneficiile şi importanţa vaccinării”, adaugă Valeriu Gheorghiţă.
 

Vaccinare anti-COVID România

 
Potrivit celor mai recente informaţii, 4.661.527 de români au fost vaccinaţi de la începutul campaniei, din care 4.410.810 cu schema completă. De la începutul campaniei de vaccinare au fost, în total, 16.522 de reacţii adverse. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 precizează că 143 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici